VersloSavaite.lt   
2016 06 22, 10:47
VMI darbuotojai tikrins pajūrio verslininkus

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
VMI darbuotojai dar iki Joninių vizituos Palangos, Šventosios ir Neringos miestų gyventojus, kurie teikia ar ruošiasi teikti apgyvendinimo paslaugas.

 

Daugiametė VMI patirtis rodo, kad prevencinis darbas duoda teigiamą rezultatą ir turi ilgalaikį poveikį: privačiame apgyvendinimo sektoriuje kasmet auga registruotos veiklos ir deklaruotų pajamų skaičiai.

reklama

 

„Įprastai pajūrio kurortų gyventojai, kurie planuoja vienokią ar kitokią veiklą, patys užsuka į Mokesčių inspekciją pasitarti įvairiais klausimais – šiuokart, atvirkščiai, mokesčių inspektoriai aplankys juos namuose.

 

Mūsų tikslas yra įsitikinti, kad žmonės žino, kaip teisingai registruoti veiklą, kaip sumokėti pajamų mokestį planuojant teikti patalpų nuomos ir apgyvendinimo paslaugas, kuriais atvejais atsiranda prievolė mokėti pridėtinės vertės mokestį, kaip turi būti deklaruojamos pajamos ir pan.“, – sakė Klaipėdos AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Edita Cibienė, pabrėžusi, kad gyventojus vizituojantys VMI darbuotojai turės skiriamuosius ženklus – liemenes ar skarutes, ar kepurėles su VMI ženklais.

 

Pasak. E. Cibienės, mokesčių inspektoriai užsuks ir pas tuos gyventojus, apie kuriuos yra gauti pranešimai, pvz., kad kaimynas vasarą nuomoja dalį savo buto, bet mokesčių turbūt nemoka arba kad nuomojamas namas, kurio savininkai gyvena užsienyje ir veikiausiai slepia pajamas, pan.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: