VersloSavaite.lt   
2016 06 20, 20:20
Teismo sprendimas: „Maxima“ ir „Mantinga“ susitarė dėl kainų

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Pirmadienį Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) atmetė Maxima LT, UAB (Maxima LT) ir UAB „Mantinga“ skundus bei patvirtino, kad Konkurencijos tarybos nutarimas dėl bendrovių sudaryto draudžiamo susitarimo – pagrįstas.

 

LVAT patvirtino, kad Konkurencijos tarybos surinkta informacija įrodo, jog Maxima LT ir UAB „Mantinga“ susitarė neparduoti UAB „Mantinga“ gaminamų duonos ir kitų prekių Maxima LT parduotuvėse už mažesnę nei UAB „Mantinga“ kainoraščio kainą (dar vadinamą „bazine“ kaina).

reklama

 

Teismas taip pat pažymėjo, kad įmonės dešimt metų nuosekliai ir kryptingai siekė užtikrinti, kad mažmeninės kainos (dar vadinamos „lentynos“ kainomis) Maxima LT parduotuvėse nebūtų mažesnės nei minėtos „bazinės“ kainos.

 

Teismas patvirtino pirmos instancijos teismo išvadą, kad vartotojai sumokėjo kainą, kurią lėmė ne sąžininga konkurencinė kova, o dirbtinai sukurtos aplinkybės – įmonių susitarimas. Teismas galutiniu sprendimu bendrovėms paskyrė baudas – Maxima LT 13 666 216 eurų, UAB „Mantinga“ – 2 151 417 eurų.

 

Konkurencijos taryba 2014 m. gruodžio 4 d. priėmė nutarimą, kuriame nustatė, kad Maxima LT ir UAB „Mantinga“ 10 metų buvo sudariusios draudžiamą susitarimą. Tokie bendrovių veiksmai yra draudžiami pagal Konkurencijos įstatymo 5 straipsnio 1 dalį bei Sutarties dėl Europos Sąjungos veikimo 101 straipsnio 1 dalį.

 

Ši LVAT nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

 

2015 m. įvairių instancijų teismai patvirtino apie 90% dėl KT nutarimų ir sprendimų.

 

Maxima LT ir UAB „Mantinga“ darbuotojų elektroninis susirašinėjimas:

 

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: