VersloSavaite.lt   
2016 04 06, 16:11
Kokius lauko baldus renkasi lietuviai?

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Tendencijos byloja, kad anksčiau lietuvių labai mėgtus masyvius, kaimiško stiliaus lauko baldus keičia lengvi, žaismingi ir elegantiški, taip pat – patogūs ir jaukūs, su minkštosiomis dalimis.

 

Dar visai neseniai kieme greta nuosavo namo, sodo namelio ar sodybos dažniausiai buvo galima pamatyti masyvius medinius kaimiško stiliaus arba paprastus ir ne itin išvaizdžius plastikinius baldus.

 

Per pastaruosius kelerius metus situacija gana sparčiai keičiasi ir žmonės išbando naujas, įdomesnes formas.

reklama

 

Interjero dizaino specialistai pastebi kelias pagrindines tendencijas šioje srityje.

 

„Dabar populiaru rinktis lengvus, elegantiškus šiek tiek rafinuotų formų, taip pat jaukius, apvalainų formų, natūralių medžiagų, su minkštosiomis dalimis lauko baldus. Taip pat gana populiarūs ir asketiški, santūrių formų lauko baldai arba žaismingi, netradiciniai.

 

Pastarieji dažnai būna unikalūs, rankų darbo kūriniai, kuriems panaudojami įvairūs buityje nebereikalingi daiktai. Renkantis lauko baldus reikia atsižvelgti į aplinką, kurioje jie bus statomi. Jei netoli namo – žiūrėti, kad derėtų prie jo išorės, taip pat – ir jo vidaus įrengimą“, - sako interjero dizainerė Milda Vaitkutė.

 

Be estetinės funkcijos svarbūs ir  lauko baldų patvarumas bei patogumas. Lauko baldai turėtų būti atsparūs orų permainoms, drėgmei, saulės spindulių poveikiui. Minkštosios dalys turėtų būti nuimamos arba pagamintos iš pakankamai atsparių medžiagų, pavyzdžiui, poliuretano.

Jei lauko baldai stovi ne terasoje, juos apsaugoti padės pavėsinės ar skėčiai.

 

Vyraujančias tendencijas lauko baldų srityje patvirtina ir prekybininkų patirtis.

 

„Populiarūs įvairaus dizaino lauko baldai iš poliuretano, natūralios medienos – tikmedžio, kompaktiški komplektėliai iš metalo mozaikiniu stalviršiu. Paklausūs ir paprastesni variantai iš plastiko. Ypač gerai perkamas pakabinamas krėslas iš poliuretano, vadinamasis kokonas. Įdomu, kad jų pardavimai nesumažėjo net ir šaltuoju metu laiku. Užtat dabar, atšilus orams, parduodame įvairių dydžių skėčių bei lauko pavėsinių“, - vardijo Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusios parduotuvės „Thomas Philipps“ vadovas Linas Medėkša.

 

Reklama: admodum.lt

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: