VersloSavaite.lt   
2016 03 02, 17:08
Investuotojų pinigai nukreipti į auksą

Image
Auksas
Vasario mėnesį investavimas.lt organizuotoje apklausoje dalyvavo 50 investuotojų iš kurių 80% kovo mėnesį tikisi rizikingų turto klasių brangimo. Tuo tarpu saugios turto klasės sudarytų net 20% bendro investicijų portfelio.

 

Didžiausią investicijų portfelio dalį – net 40%, Lietuvos investuotojai nukreiptų į auksą ir tai būtų pati didžiausia investicijų portfelio dalis skirta vienai turto klasei per visą apklausos istoriją. Antra didžiausia pozicija būtų Europos – Azijos regiono akcijos (10%).

reklama

 

Portalo vykdomo tyrimo iniciatoriaus Luko Macijausko teigimu, tokia didelė aukso pozicija byloja apie du dalykus. Visų pirma reikėtų prisiminti, kad per pirmus du 2016 metų mėnesius auksas spėjo pabrangti net +16.93%, o tai reiškia, kad nemaža dalis investuotojų bando įšokti į „nuvažiuojantį traukinį“, kas yra truputi rizikinga.

 

Tačiau iš kitos pusės, ganėtinai neigiama situacija kitose rizikingose turto klasėse verčia ieškoti nekoreliuojančių investicijų, o auksas kaip tik ir yra tokia priemonė.

 

Vertinant praėjusios apklausos investuotojų pasirinkimus, kuri turto klasė vasario mėnesį pasirodys geriausiai, matome, jog didžioji dalis investuotojų buvo pasirinkę JAV akcijas (17%), tačiau ši turto klasė sugeneravo nedidelį nuostolį (-0.19%).

 

Tuo tarpu pelningiausią vasario mėnesio turto klasę – auksą (+10.93%) rinkosi 12% Lietuvos investuotojų. Taip pat gana nemenka investicijų portfelio dalis (16%) buvo nukreipta į JAV obligacijas, kurioms praėjęs mėnuo taip pat buvo teigiamas (+0.85%).

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: