VersloSavaite.lt   
2016 01 25, 15:50
Butų nuomos kainos toliau didėja

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Šiuo metu butų nuomos pasiūlos kainos didžiuosiuose miestuose yra didesnės nei prieš metus ar baigiantis 2015-iesiems. O prieš penkerius metus butą buvo galima išsinuomoti už vidutiniškai penktadaliu mažesnę kainą nei šiuo metu, atskleidžia portalo Aruodas.lt duomenys.

 

Sausį Vilniuje butų nuomos pasiūlos kainos apie 2 proc. didesnės nei gruodį

reklama

 

Vilniuje šį sausį butų nuomos pasiūlos kainos yra apie 8 proc. didesnės nei tuo pačiu laikotarpiu pernai. Tačiau vertinant ir trumpesnę laiko atkarpą matomas pasiūlos kainų didėjimas – šį mėnesį, palyginti su gruodžiu, už butų nuomą sostinėje tikimasi gauti beveik 2 proc. didesnę sumą nei paskutinį praėjusių metų mėnesį.

 

Per paskutinius metus siūlomos butų nuomos kainos Vilniuje buvo mažiausios praėjusių metų pradžioje, rodo portalo Aruodas.lt skelbimuose nurodomų kainų statistika.

 

Šį mėnesį vidutinė skelbimuose siūloma butų nuomos kaina yra apie 8,3 Eur/m². Už vieno kambario butą šiuo metu prašoma vidutiniškai 240 Eur mėnesiui, už dviejų kambarių – 420 Eur, o trijų kambarių butus tikimasi išnuomoti už 550-620 Eur kainą. Vidutinis šiuo metu nuomojamo vieno kambario buto plotas siekia apie 30 m², dviejų kambarių – apie 53 m², trijų – apie 75 m².

 

Remiantis Aruodas.lt skelbimuose nurodomų kainų statistika taip pat apskaičiuota, kaip per penkerius metus pakito nuomotojų lūkesčiai. Prieš penkmetį vidutinė butų nuomos sostinėje pasiūlos kaina buvo apie 25 proc. mažesnė nei šiuo metu.

 

Kaune nuomos pasiūlos kaina per mėnesį padidėjo apie 3 proc.

 

Kauno mieste nuomojamų butų pasiūlos kainos per pastaruosius metus svyravo labiau nei sostinėje – mažiausios jos buvo praėjusių metų pradžioje, taip pat buvo pastebimai sumažėjusios įpusėjus rudeniui.

 

Nepaisant svyravimų, skelbimuose siūlomos butų nuomos kainos šiuo metu yra beveik penktadaliu didesnės nei prieš metus ir beveik 3 proc. didesnės nei gruodį. Nemenką metinį procentinį pokytį galėjo lemti padidėjusi naujos statybos butų nuomos pasiūla.

 

Šį mėnesį butų nuomos pasiūlos kaina siekia vidutiniškai 5,9 Eur/m². Iš Aruodas.lt šiuo metu publikuojamų butų nuomos skelbimų apskaičiuota, kad dabar vieno kambario butą Kaune nuomotojai siūlo išsinuomoti už vidutiniškai 200 Eur per mėnesį siekiančią sumą, o vidutinis buto plotas – apie 32 m².

 

Dviejų kambarių buto nuomos pasiūlos kaina dabar yra vidutiniškai 300 Eur, plotas – apie 51 m², trijų kambarių buto pasiūlos kaina – 390 Eur, o plotas – 70 m².

 

Prieš penkerius metus butų nuomos kainos Kauno mieste buvo vidutiniškai 28 proc. mažesnės nei šiuo metu.

 

Klaipėdoje – mažiausias metinis pasiūlos kainų pokytis

 

Šį sausį butus Klaipėdos mieste norima išnuomoti už vidutiniškai 4 proc. didesnę kainą nei prieš metus ir apie 2 proc. didesnę kainą nei praėjusį mėnesį, rodo nekilnojamojo turto portalo Aruodas.lt skelbimų statistika.

 

Šiuo metu vidutinė skelbimuose siūloma butų nuomos kaina yra apie 5,6 Eur/m². Vieno kambario butus uostamiestyje dabar tikimasi išnuomoti vidutiniškai už 160 Eur per mėnesį, dviejų kambarių butus – už 315 Eur, trijų kambarių – už 400 Eur. Butų plotai šiuo metu siekia atitinkamai 30, 55 ir 75 m².

 

Įvertinus prieš penkerius metus siūlytas butų nuomos kainas Klaipėdoje, matoma, kad prieš penkmetį butų nuoma kainavo beveik penktadaliu (17 proc.) pigiau nei šiuo metu.

 

Pranešime pateiktos vidutinės portale publikuojamuose skelbimuose siūlomos butų nuomos kainos, kurios gali skirtis, vertinant konkretų nuomojamą būstą pagal jo vietą, įrengimą, statybos metus, šildymo sistemą ir kitus parametrus.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: