VersloSavaite.lt   
2015 06 17, 11:44
Lietuvos paštas išmokės 187 tūkst. eurų dividendų

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Valstybės valdoma akcinė bendrovė Lietuvos paštas išmokės 187 tūkst. eurų dividendų iš paskirstytojo pelno. Praėjusiais metais Lietuvos paštas uždirbo 233 tūkst. eurų grynojo pelno.

 

„Viena iš pagrindinių kelių užduočių valstybės valdomoms įmonėms – dirbti efektyviai ir duoti naudą akcininkui, t. y. valstybei. Šio tikslo siekia ir Lietuvos paštas.

reklama

 

Bendrovės finansiniams rezultatams gerėjant, jau pastaruosius kelerius metus akcininkui išmokame dividendus. Šiemet taip pat skirsime apie 80 proc. už praėjusius metus gauto grynojo pelno dividendų išmokėjimui“, – sakė Lina Minderienė, Lietuvos pašto generalinė direktorė.

 

2014 metais Lietuvos paštas suteikė 182 290 tūkst. vnt. paslaugų – beveik tiek pat, kaip ir ankstesniais metais. Pajamų iš pašto paslaugų dalis toliau didėjo ir sudarė 57 proc. 2014 m. pardavimo pajamų. Ataskaitiniu laikotarpiu pajamos iš finansinių paslaugų padidėjo 5,2 proc. ir sudarė 19 proc. pajamų.

 

Praėjusiais metais buvo gauta ir išsiųsta 53,6 mln. pašto siuntų. Tai 2,3 proc. daugiau nei 2013-aisiais, kai per Lietuvos paštą buvo išsiųsta ir gauta beveik 52,4 mln. siuntų.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: