VersloSavaite.lt   
2015 05 20, 11:35
Kaune iškils 15 aukštų multifunkcinis kompleksas „Žaliakalnio terasos“ (foto)

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Kauno Savanorių prospekte iškils naujas multifunkcinis kompleksas „Žaliakalnio terasos“, kuriame bus ne tik apartamentai gyventojams, bet veiks biurai, restoranas, kavinės, parduotuvės, šeimos klinika, grožio salonas ir sveikatingumo centras.

 

Šį išskirtinį projektą stato ir vysto UAB „Sistem“.

reklama

 

Unikaliu architektūriniu sprendimu išsiskiriantis „Žaliakalnio terasų“ projektas vystomas Kauno Savanorių prospekte esančiame 0,9 hektaro sklype. 15 aukštų multifunkcinis pastatas iš viso užims apie 22 tūkst. kv. m. bendro ploto, iš jo apie 6,5 tūkst. kv. m. ploto skirta apartamentams, dar apie 2,5 tūkst. kv. m. ploto – terasoms.

 

Savanorių prospekte iškilsiančiame komplekse, kurio statybas planuojama užbaigti 2016 metų balandį, gyvens virš 70 šeimų. Pirmuose trijuose aukštuose įsikurs biurai, restoranas, kavinės, parduotuvės, šeimos klinika, grožio salonas ir sveikatingumo centras.

 

Trečiame aukšte – atvira erdvė

 

Projekto vystytojai, siekdami sukurti išskirtinai jaukią erdvę gyventojams, trečiame pastato aukšte palieka atvirą 25 arų erdvę, padalintą į dvi dalis ir skirtą gyventojų poilsiui.

 

Ši erdvė bus apželdinta, įkurtos vaikų žaidimo ir sporto aikštelės, sukurtas mini parko vaizdas. Gyventojų patogumui po namu bus įrengta požeminė automobilių stovėjimo aikštelė.

 

„Pati projekto idėja paremta tuo, kad bandoma sukurti gyvenamą vietą, kurioje būtų kuo daugiau gyvenimo mieste ir gyvenimo užmiestyje privalumų. Gyvenimas mieste suteikia didesnį mobilumą, įneša gyvasties, paspartina judėjimą ir suteikia labai daug patogumų.

 

Gyvenimas užmiestyje dažniausiai siejamas su jaukumu, didesne erdve tiek viduje, tiek lauke ir papildomomis galimybėmis išreikšti individualumą. Visą tą mes galime pasiekti kurdami multifunkcinį pastatą, kurio savininkais ir administratoriais patys ir esame“, – sako „Žaliakalnio terasų“ projektą įgyvendinančios UAB „Sistem“ vykdomasis direktorius Paulius Baltrušaitis.

 

Pasak jo, bendrovė yra ne tik šio projekto vystytoja, bet ir generalinė rangovė, todėl skiriamas itin didelis dėmesys kiekvienai smulkiai detalei. Pastebėjus galimybes būsimiems gyventojams pagerinti buitį ir padidinti jų komfortą, imamasi keisti sprendimus ar tobulinti esamus, nors tai ir gerokai apsunkina darbą. Viskas yra daroma taip, kad ir patiems būtų malonu ir jauku šioje vietoje gyventi.

 

„Pastato statybai naudojamos šiuolaikinės statybinės medžiagos. Pažangūs projektiniai sprendimai, šiuolaikiškos energiją taupančios technologijos leidžia užtikrinti efektyvesnį ir taupesnį energijos išteklių naudojimą. Pastato laikančiosios konstrukcijos yra monolitinis gelžbetonis, o tai – ilgaamžė ir patikima konstrukcija“, – pažymi projektą prižiūrinčios UAB SDG inžinierius Ričardas Šileika.

 

 

Aukštas pastatas aukštoje vietoje

 

Multifunkcinio komplekso aukštis sieks 50 metrų, tačiau jis bus vienoje aukščiausių Kauno vietų, kur aukštis virš jūros lygio siekia 75 metrus (Kauno centre – tik 30 metrų). Atsiverianti panorama paskutiniuose aukštuose bus tikrai kvapą gniaužianti – matysis ne tik visas miestas, bet ir Kauno marios.

 

Be to, nuo „Žaliakalnio terasų“ miesto centras, keliaujant viena pagrindinių miesto arterijų – Savanoriu prospektu, tėra už 5 kilometrų.

 

Apartamentų 1 kv. m. kaina su standartine daline apdaila svyruoja nuo 860 iki 1 200 eurų. Į kainą, kaip vieną iš pagrindinių projekto išskirtinumo ir privalumų, yra įskaičiuotos ir pilnai įrengtos (išklotos lentelėmis) terasos. Terasų plotai svyruoja nuo 12,5 iki 70,98 kv. m.

 

 

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: