VersloSavaite.lt   
2015 05 18, 10:47
Kokios dažniausios klaidos įsigyjant dviratį

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Bendrovės „Mokilizingas“ duomenimis, per pirmus keturis šių metų mėnesius, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, dviračių pardavimai lizingu išaugo beveik 70 proc. Važinėjimosi dviračiais kultūra Lietuvoje populiarėja, tuo pačiu auga ir žinių apie juos lygis.

 

Visgi ekspertai atkreipia dėmesį, kad klaidų renkantis dviratį dažniausiai neišvengiama.

reklama

 

Bendrovės „Mokilizingas“ pardavimo skyriaus vadovas Saulius Kuliešius teigia, kad augančiam dviračių populiarumui didžiausios įtakos turi besikeičiantis gyventojų požiūris – ant dviračių sėdama ne tik norint turiningai praleisti laisvalaikį, jie aktyviai pradėti naudoti ir kaip transporto priemonė, pavyzdžiui, važiavimui į darbą.

 

Lietuvoje dažniausiai perkami miesto dviračiai, o jų įsigijimui lizingu vidutiniškai skiriama 470 eurų.

 

Dviračių pardavimo ekspertai taip pat įvardijo klaidas, kurių dažniausiai neišvengiama renkantis dviratį. Jos kainuoja brangiai, kadangi tenka nemažai pinigų skirti dviračio remontui arba net apskritai pirkti naują.

 

Klaida nr. 1. Dviratis pasirenkamas ne pagal poreikius, o pagal grožį. Prieš perkant dviratį, reikėtų įsivertinti, kokia trasa daugiausiai bus važinėjama. Bikko.lt parduotuvės direktorius Julijus Zaura atkreipia dėmesį, kad dėl plačių padangų, spalvingesnės ir originalesnės išvaizdos, gyventojams labai patrauklūs kalnų dviračiai.

 

Tačiau, jeigu pirkėjas 80 proc. važinėjimosi laiko neketina praleisti dviračių trasose ar bent važinėti sunkesnio pravažumo keliais, pvz., miško takeliais, tai tokio tipo dviratis nėra geriausias pasirinkimas – jo privalumai mieste nepanaudojami, o kartais net ir trukdo. 

 

Klaida nr. 2. Perkami naudoti dviračiai ir permokama už jų remontą. Pasak parduotuvės atstovo, perkant naudotą dviratį, gyventojui sudėtinga įvertinti, kiek jis iš tiesų vertas, kiek tiksliai kainuos remontas.

 

Pasitaiko atvejų, kuomet naudotas dviratis įsigyjamas gana brangiai, o jo atnaujinimui ir remontui taip pat tenka skirti nemažą sumą pinigų. Galiausiai – jis kainuoja brangiau nei naujas panašaus lygio dviratis.

 

Klaida nr. 3. Dviratis perkamas bet kur. Pasak „Veloma“ parduotuvės direktorės Ramunės Vilinauskienės, dažnai klaidingai manoma, jog dviratį galima įsigyti bet kur – juk vis vien jis važiuos, nes turi du ratus ir vairą. Nereikėtų nuvertinti dviračio surinkimo kokybės.

 

Nauji dviračiai gaunami dėžėje, todėl reikia kvalifikuoto specialisto, kuris sugebėtų ne tik kruopščiai pervaržyti tvirtinimo taškus, bet ir tinkamai dviratį sureguliuoti. Visa tai užtikrina malonų važiavimą nauju pirkiniu ir ilgą jo tarnavimą.

 

Klaida nr. 4. Dviratis pasirenkamas pagal komplektaciją, o ne kategoriją. „MyBike“ vadovas Aistis Baronas pasakoja, jog prieš įsigyjant reikėtų išbandyti bent kelių skirtingų stilių dviračius, išsiaiškinti, kokio dydžio rėmas yra tinkamiausias.

 

Jeigu rėmas bus per didelis ar per mažas, važinėjimasis nebus patogus ir malonus. Išsirinkus patogiausią, paaiškės, kokia dviračių klasė atitinka poreikius, ir tada bus galima apsvarstyti, koks komplektacijos variantas iš esamų toje klasėje yra geriausias.

 

Klaida nr. 5. Pamirštama įvertinti ne tik dviračio kokybę ir kainą. „Veloma“ vadovė teigė, jog yra tekę ne kartą girdėti pasakymą, jog blogų dviračių nebūna, būna tik jo neteisinga kaina. Išsirinkus dviratį, tikslinga pasitikrinti, kiek jis kainuoja ir kitose parduotuvėse.

 

Tačiau lyginant kainas reikėtų ne tik sužiūrėti, kad dviratis būtų tokios pačios komplektacijos, bet ir įvertinti, kokia bei kokios trukmės garantija jam suteikiama bei ar ji tik suteikiama, ar ir vykdoma, t. y. ar yra serviso paslaugas teikiantys meistrai.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: