VersloSavaite.lt   
2015 04 13, 12:10
Muitininkų grobis – už 11 mln. eurų (foto)

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Lietuvos muitinės pareigūnai per pirmuosius tris šių metų mėnesius sulaikė kontrabandinių ir neteisėtai gabentų prekių už daugiau kaip 11 milijonų eurų.

 

Populiariausia kontrabandine preke išlieka tabako gaminiai. Muitinės pareigūnai sulaikė beveik 100 mln. vnt. (5 mln. pakelių) cigarečių, įvertintų 10,8 mln. eurų. Tai trigubai daugiau negu per praėjusių metų tą patį laikotarpį: tuomet buvo sulaikyta 28,5 mln. vnt. cigarečių (1 mln. 427 tūkst. pakelių), kurių vertė viršijo 3 mln. eurų.

reklama

 

Skirtingai nei pastaruosius kelis metus, kai didžiausi kiekiai tabako gaminių buvo sulaikomi Lietuvos – Baltarusijos pasienyje, šiais metais Lietuvos muitinės pareigūnai vis dažniau sulaiko nelegalius tabako gaminius, įvežtus iš Latvijos. Jeigu pernai per metus sulaikytos nelegalios cigaretės, pažymėtos Baltarusijos Respublikos banderolėmis arba be banderolių, įvežtos iš Latvijos, tesudarė 8, 2 mln. vnt., tai šiemet panašus neteisėtų rūkalų kiekis (10 mln. vnt.) sulaikytas vos per pirmus metų mėnesius.

 

Didžiausią šiais metais narkotikų kontrabandos siuntą – 220 kg hašišo - muitinės pareigūnai sulaikė vasario mėn. pasienyje su Lenkija. Hašišas, kurio vertė juodojoje rinkoje – apie 3,7 mln. eurų, buvo aptiktas vilkiko puspriekabės grindyse gerai įrengtoje slėptuvėje. Ją pavyko atverti tik iš Vilkaviškio atskubėjusiems ugniagesiams.

 

 

Šių metų pirmasis ketvirtis muitininkams buvo dosnus ir egzotiškesnių radinių, aptiktų pašto siuntose. Vasario mėn. Vilkaviškio pašto skyriuje vienoje iš siuntų muitinės pareigūnai rado durklą, iš pirmo žvilgsnio panašų į japoniškąjį vakizaši.

 

Kovą Šiauliuose dirbantys muitinės pareigūnai, tikrindami pašto siuntas Šiaulių regiono paskirstymo skyriuje, keliose jų aptiko, kaip įtariama, antikvarinių monetų. Šešiose pašto siuntose, pasirašytose, manoma, asmens išgalvota pavarde, rastos 7 monetos, datuojamos 1689, 1549, 1914, 1692, 1696,1623 metais.

 

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: