VersloSavaite.lt   
2014 12 15, 16:06
Monikos Budinaitės-Žadeikienės romano veikėja į skaitytojus prabilo balsu

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Jaunosios kartos rašytoja Monika Budinaitė-Žadeikienė pirmadienį pristatė mįslingą video užuominą apie ką tik Lietuvos knygynuose pasirodžiusį savo romaną „Kanifolijos dulkėse“.

 

Trumpame vaizdo klipe sukrečiančią išpažintį skaitytojams atlieka pagrindinė knygos veikėja – balerina Gerda.

reklama

 

„Kas aš esu? Kalinė. Dvynė. Žudikė. Moteris. Menkysta. Mūza. Aš – primabalerina“, – nuskamba balsas už kadro, pirmame plane pasirodant sulėtintais šokio žingsniais judančioms balerinos kojoms.

 

Pati M. Budinaitė-Žadeikienė savo „Facebook“ paskyros įraše lakoniškai užsimena apie romano „Kanifolijos dulkėse“ gimimą: „Būna – klausia manęs, kaip tu tai parašai? Kartais visa tai prabyla garsu ir vaizdu. Tada belieka užrašyti…“.

 

„Kanifolijos dulkėse“ yra moderni gerai žinomos Hanso Kristiano Anderseno pasakos „Sniego karalienė“ interpretacija suaugusiems. Knygoje atskleidžiama neeilinė baleto šokėjų dvynių Kajaus ir Gerdos gyvenimo istorija, aktualiausios šiuolaikinės visuomenės problemos bei Vilniaus bohemos gyvenimo užkulisiai.

 

Rašytoja ir scenaristė M. Budinaitė-Žadeikienė, rašiusi nuo mokyklos laikų, į Lietuvos literatūros pasaulį įžengė 2010 m., būdama dvidešimt ketverių metų. Ji yra išleidusi du palankiai skaitytojų įvertintus romanus „Geismo dukterys“ ir „Knyga ištrintu skyriumi“.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: