VersloSavaite.lt   
2014 09 04, 11:14
Įžūlūs kontrabandininkai nustebino visko mačiusius muitininkus

Image
Kontrabanda
Raigardo kelio posto pareigūnai užkirto kelią į Bendrijos teritoriją pusės milijono litų vertės kontrabandai. Tokį didelį cigarečių kiekį paslėpti nelengva, todėl per daug ir nesistengta: cigaretės mediena buvo pridengtos tik iš labiausiai matomos pusės.

 

Baltarusijos piliečio S.S. vairuojamas vilkikas „Daf“ į postą įvažiavo naktį iš rugsėjo 1-osios į rugsėjo 2-ąją. Vairuotojas deklaravo tranzitu gabenantis pjautinės spygliuočių medienos krovinį, kuris esą turėjo pasiekti Belgiją.

reklama

 

Deklaruotas krovinys buvo pasvertas, įforminti jo gabenimui reikalingi dokumentai. Tačiau greit muitinio įforminimo procedūras teko nutraukti, mat pareigūnams įtarimus sukėlė vairuotojo primygtinis tvirtinimas, kad fizinis krovinio tikrinimas jau buvo atliktas.

 

Muitinės pareigūnai nusprendė pradėti detalų tikrinimą. Vos pakėlus puspriekabės tentą paaiškėjo, kad medienos pjaustiniai iki lubų prikrauti tik jos gale. Puspriekabės priekyje rastos ant krovinio padėtos 138 dėžės cigarečių. Šių „Minsk“, „Fest“, „LM“ ir kitų rūšių tabako gaminių vertė beveik 530 tūkst. litų.

 

 

Už stambaus kontrabandos kiekio gabenimą 48 metų baltarusiui iškelta baudžiamoji byla pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius: 199 str. 1 d. (Kontrabanda), 22 str. 1d. (Pasikėsinimas padaryti nusikalstamą veiką) ir 199-2 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis).

 

Šiuo metu vairuotojas sulaikytas, dėl jo kardomosios priemonės jam skyrimo bus sprendžiama artimiausiu metu. Ikiteisminis tyrimas atliekamas Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje. Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: