VersloSavaite.lt   
2014 09 02, 10:34
Kaune „Fazer“ planuoja naujas darbo vietas

Image
Duona
Suomių bendrovė „Fazer“ planuoja didinti savo veiklos efektyvumą Baltijos šalyse, perkeldama duonos gamybą į Lietuvą ir Latviją.

 

„Fazer“ taip pat ketina investuoti daugiau nei 5 mln. eurų į Ogrės kepyklą Latvijoje ir sustabdyti duonos produktų gamybą Taline. Tai sukurs iki 80 naujų darbo vietų Lietuvoje ir Latvijoje.

reklama

 

„Situacija rinkoje yra sudėtinga. Pakuotos duonos vartojimas mažėja. Nuolat augančių sąnaudų naštos negalime perkelti į galutinę produktų kainą. Baltijos šalių duonos rinkoje jaučiamas gamybinių pajėgumų perteklius, todėl mes, norėdami išsaugoti savo konkurencingumą ir pelningumą, nusprendėme konsoliduoti gamybą – visas gamybos linijas perkelti į Kauną ir Ogrę bei sustabdyti gamybą Taline“,– sako „Fazer Bakery Business Area“ vykdantysis direktorius Petri Kujala.

 

Perkėlus gamybos linijas ir padidinus gamybos apimtis, Kauno ir Ogrės kepyklose bus kuriamos naujos darbo vietos. Kauno kepykloje planuojama įdarbinti iki 40 gamybos darbuotojų, o Ogrės kepykloje – iki 20.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: