VersloSavaite.lt   
2014 07 31, 10:44
Butų nuoma didmiesčiuose: butai graibstomi

Image
T.Padgursko nuotr.
Įprasta, kad didžiuosiuose šalies miestuose vasarą išauga nuomojamo nekilnojamojo turto paklausa.

 

Nors liepą, palyginti su birželiu, itin didelių aktyvumo pokyčių neužfiksuota ir jų tikimasi rugpjūtį, būsto nuomos aktyviau pradėjus ieškoti studentams, tačiau jau dabar ryškėja tam tikros tendencijos.

reklama

 

Savininkai butus nori išnuomoti už didesnes kainas nei pernai, o nuomininkai skundžiasi pasiūlos trūkumu ir tuo, kad nuomos pasiūlymai akimirksniu graibstomi.

 

Radus tinkamą pasiūlymą, ilgai delsti neverta – išsinuomos kiti

 

Apie 40 procentų nuomininkų mano, kad butų nuomos pasiūlymų pakanka, tačiau tenka susidurti su problema – negalima ilgai svarstyti, nes butai graibstomi ir uždelsus apsispręsti išnuomojami kam nors kitam.

 

Apie pusė šiuo metu besidominčiųjų nuomojamu nekilnojamuoju turtu teigia, kad nuomojamo būsto pasiūlos trūksta, atskleidė didžiausio nekilnojamojo turto portalo Aruodas.lt atlikto tyrimo rezultatai. Vos keli procentai respondentų nuomos pasiūlos trūkumo nepastebi.

 

Atliktos apklausos rezultatus patvirtina ir portalo statistika – butų nuomos skelbimai dažnai neužsibūna portale ilgesnį laiką, kai kuriais atvejais pakanka vos dienos ar poros, kad, paskelbus apie nuomojamą būstą, būtų surasti nuomininkai. 

 

Vilniečiai už nuomą gali mokėti maždaug iki 750 Lt/mėn.

 

Ieškantieji nuomotis būstą Vilniuje teigia, jog šiuo metu naudojamasi padėtimi, kad nuoma itin paklausi, ir netgi prasti objektai nuomojami už didelę kainą (Aruodas.lt apklausos duomenys). 

 

Vertinant vidutines skelbimuose siūlomas nuomos kainas, neatsižvelgiant į tikslią vietą mieste, įrengimą, statybos metus, šildymo tipą ir kt., šiuo metu nekilnojamojo turto skelbimuose publikuojamos vidutinės nuomos kainos Vilniuje siekia apie 800–900 Lt/mėn. už vieno kambario butą, 1100–1300 Lt/mėn. už dviejų kambarių butą.

 

Šios vidutinės kainos nevisai atitinka nuomininkų galimybes. Portalo atlikto tyrimo rezultatai atskleidė, kad dauguma norinčių nuomotis būstą Vilniuje šiuo metu gali skirti iki 750 Lt arba iki 500 Lt sumą (po 29 proc.) asmeninių mėnesio pajamų.

 

Daugiau nei 750 Lt per mėnesį nuomos mokesčiui galėtų išleisti tik šiek tiek daugiau nei dešimtadalis respondentų.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: