VersloSavaite.lt   
2014 07 23, 11:34
Absolventai: gabiausiems studentams studijos turėtų būti nemokamos

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Atsisveikindami su universitetu ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto absolventai savo Alma Mater įteikė netradicinę dovaną. Studentai įsteigė studijų stipendiją jaunuoliui iš socialiai remtinos šeimos.

 

Absolventų dėka visuomeniškas ir talentingas, tačiau finansinių galimybių studijuoti privačiame universitete neturintis studentas, bakalauro studijas galės baigti nemokamai.

reklama

 

Pasak ISM absolventų, Lietuvos talentai, norintys  studijuoti geriausiame verslo universitete Lietuvoje, neturėtų būti varžomi finansinių galimybių.

 

„Suprasdami, kad ne kiekvienas gabus ir veiklus studentas gaus stipendiją ar turės galimybių susimokėti už mokslą, nusprendėme prisidėti prie ISM Fondo veiklos, skirdami paramą gabiam, tačiau nepasiturinčiam studentui.

 

Tikime, jog šis žingsnis įkvėps ateinančias kartas pasielgti taip pat ir suteikti galimybę ISM studijuoti visiems, nepriklausomai nuo jų finansinės padėties. Manome, kad dovanoti išsilavinimą yra pati prasmingiausia dovana, prie kokios tik galėjome prisidėti“, – sakė Ekonomikos ir politikos programos absolventas Simonas Čepėnas.

 

Šiais metais baigdami universitetą paramą socialiai remtinų vaikų stipendijų fondui skyrė 105 ISM studentai, kurie paaukojo daugiau nei 5000 litų. „Tai – unikali tradicija Lietuvoje. Dar nė viena Lietuvos studentų karta neišdrįso taip pademonstruoti rūpesčio ne tik aukštojo mokslo ateitimi, tačiau ir lygiomis galimybėmis studentams siekti aukštojo mokslo nevalstybiniame universitete, – sakė ISM Fondo direktorė Jurgita Gaukštienė.

 

 – Mūsų studentų iniciatyva – tai pirmasis žingsnis, kuriant socialiai atsakingą universiteto bendruomenę Lietuvoje, puoselėjančią filantropijos ir mecenavimo tradicijas nuo studijų metų.“

 

Tradicija aukoti lėšas gabiems ir aktyviems studentams iš socialiai remtinų šeimų trečius metus (nuo 2012 m.) puoselėjama ir ISM alumnų. Per 2012-2013 metus kasmetinėse ISM alumnų golfo popietėse, paramos aukcionuose ar asmenine iniciatyva suaukota 35 000 litų. Lėšos skiriamos vaikų iš socialiai remtinų šeimų mokslui ISM.

 

Pirmoji alumnų stipendija skirta Kaune studijuojančiai Gretai Myniotaitei. Ji – būsima ISM Tarptautinio verslo ir komunikacijos programos antrakursė.

 

„Ketverius metus svajojau studijuoti ISM Vadybos ir ekonomikos universitete, tačiau visada žinojau, kad mano šeima negalės man suteikti tokios galimybės. Dvyliktoje klasėje sužinojau apie galimybę gauti ISM alumnų stipendiją, skirtą visuomeniškai aktyviems jaunuoliams, kurių šeimos pajamos neleistų studijuoti ISM. Įdėjau labai daug pastangų, kad įrodyčiau jog šios stipendijos esu verta aš. Gavusi laišką, jog stipendiją nuspręsta skirti man, apsidžiaugiau, kad, nepaisant mano finansinės padėties, universitetas atsižvelgė į mano tikslus, pasiekimus bei gebėjimus. Ši stipendija paskatino išsikelti dar ambicingesnius tikslus ir jų siekti,“ – sakė Greta Myniotaitė, studijuojanti už ISM alumnų surinktas lėšas.

 

ISM universitetas nuo pat įkūrimo skatina gabius ir visuomeniškai aktyvius jaunuolius.

 

Universitetas kartu su 18 verslo partnerių, dalyvaujančių „100 Talentų“ programoje, suteikė galimybę nemokamai studijuoti ISM 142 studentams. 47 iš jų stipendijas įsteigė verslo kompanijos, tarp kurių „Arvi“, „Nestle Baltic“, „DNB bankas“, „Linas Agro“, „Aviva Lietuva“, „Grigiškės“, „Lindorff“, „Sony Mobile“, „Amilina“, „Hanner“, „Lietuvos Dujos“, „Neptūnas“, „Schmitz Cargobull Baltic“, „Audiotonas“, „Actavis“, „Lietuvos draudimas“, „Transcom Worldwide Vilnius“ ir kt. Likusiems studijas finansuoja ISM, paramai skyręs jau daugiau nei milijoną litų.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: