VersloSavaite.lt   
2014 06 23, 11:50
Tremtiniams atminti – pilietiškumo akcija „Mes niekad nepamiršim“

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Kaune rengiama porą mėnesių truksianti akcija „Mes niekad nepamiršim“, skirta pagerbti ir prisiminti nukentėjusiuosius nuo XX a. viduryje Sovietų Sąjungos vykdytų Lietuvos gyventojų trėmimų.

 

Nuotraukas iš tremties ir jų istorijas, kuriose atsispindėtų gyvenimas tremties vietose, kviečiami atnešti tremtiniai, jų šeimų nariai, giminaičiai.

reklama

 

Akcijos atidarymas birželio mėnesį pasirinktas neatsitiktinai. Būtent šis vasaros mėnuo yra paženklintas daugeliu tragiškų įvykių Lietuvos istorijoje, būtent 1941 m. birželį įvyko pirmasis lietuvių trėmimas į Sibirą.

 

„Gyvulinių vagonų ratų dundesys žymėjo vieną tragiškiausių laikotarpių Lietuvos istorijoje – per daugiau kaip dešimtmetį iš Lietuvos buvo ištremta per 100 tūkst. žmonių. Lietuva prarado daugybę šviesiausių, aktyviausių ir geriausių savo visuomenės narių. Istorija yra linkusi kartotis, tad privalome neužmiršti šių baisių įvykių ne tik dėl to, kad pagerbtume nekaltai kankintų ir nukankintų savo tautiečių atminimą, bet ir todėl, kad išliktume budrūs, jei panaši grėsmė kada nors vėl atslinks prie mūsų namų“, - sako akcijos atstovas Vilius Dovydauskas.

 

Atneštos nuotraukos bus skenuojamos ir eksponuojamos specialiame stende stovėsiančiame prie verslo centro „1000“, kurio fasadas papuoštas tarpukario Lietuvos stiprybės simbolio – lito –atvaizdu.

 

Akcijos savanoriai nuotraukas priims ir su jomis susijusias istorijas išklausys darbo dienomis nuo birželio 23 d. verslo centro „1000“ vestibiulyje. Visos akcijos laiku nuotraukas taip pat galima siųsti paštu, skenuotas nuotraukas – elektroniniu paštu. Daugiau informacijos apie tai galima rasti socialinio tinklo „Facebook“ bendruomenėje „Nepamiršim“ - facebook.com/nepamirsim.

 

Pirmosios nuotraukos stende bus demonstruojamos jau penktadienį, birželio 27-ąją.

 

Ši socialinė pilietinė akcija tęsis iki Juodojo kaspino ir Baltijos kelio dienos – rugpjūčio 23-iosios. Akcijos kuratorė – Seimo narė, buvusi tremtinė Dalia Teišerskytė.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: