VersloSavaite.lt   
2014 02 28, 14:02
Afrikos šalių dokumentai gaminami Lietuvoje

Image
Sxc.hu nuotr.
Saugios spaudos įmonė „Garsų pasaulis“ vėl praplėtė eksporto geografiją – šįkart jai patikėta gaminti bendras Ruandos, Ugandos ir Kenijos vizas. Tokią bendrą vizą šios šalys pradėjo išduoti pirmą kartą.

 

Saugi spauda – tai vertingų, specialios apsaugos reikalaujančių dokumentų gamyba. Tokiais dokumentais laikomi pasai ir asmens identifikavimo kortelės, vizos, pašto ženklai, vairuotojų bei transporto priemonių registracijos pažymėjimai, banderolės ir pan.

reklama

 

Įmonė „Garsų pasaulis“ gerai žinoma šioje srityje tarptautiniu mastu – jau dabar ji eksportuoja į tokias šalis, kaip Azerbaidžaną, Mozambiką, Komorus, Gvinėją-Bisau, Madagaskarą, Salvadorą, Singapūrą, Libiją, Nepalą ir daugelį kitų.

 

Bendrą vizą, kuria siekiama pritraukti daugiau turistų, paskatinti į vieną šalį atvykstančius svečius aplankyti ir kitas, Ruandos, Ugandos ir Kenijos vyriausybės nusprendė įsivesti rugpjūtį. Kadangi oficialios ir trejose valstybėse galiosiančios vizos – ypatingas dokumentas, gamintojui kelti itin aukšti reikalavimai.

 

Reikalauta, kad jis turėtų ilgametės tarptautinės patirties, būtų nepriekaištingos reputacijos bei gerai žinomas saugios spaudos srityje. Taip pat norėta, jog vizos turėtų įvairias naujausias apsaugos priemones, saugančias nuo padirbinėjimo.

 

Užsakymas buvo sudėtingas ir todėl, kad laiko buvo duota itin nedaug: pasirašius sutartį, 300 000 vizų reikėjo pristatyti ir pilnai integruoti visą išdavimo procesą – pateikti visą aparatūrinę bei programinę įrangą – vos per pusantro mėnesio. Tai neįprasta tokio tipo projektams, kurie dažniausiai yra įgyvendinami per šešis mėnesius ar netgi vienerius metus.

 

150 000 eurų vertės užsakymą Lietuvos bendrovė įgyvendino be partnerių pagalbos.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: