VersloSavaite.lt   
2014 01 06, 17:18
Trečdalis Lietuvos investuotojų metus pradeda pasirinkę JAV akcijas

Image
JAV
Gruodžio mėnesį investavimas.lt organizuotoje apklausoje dalyvavo 93 investuotojai iš kurių net 89% šių metų pirmą mėnesį tikisi rizikingų turto klasių brangimo.

 

Didžiausią investicijų portfelio dalį investuotojai eilinį kartą nukreiptų į JAV akcijas (30%), kurios geriausią rezultatą pasiekė ne tik 2013 metų gruodžio mėnesį (+2.59%), bet ir buvo lyderiaujanti turto klasė visus praėjusius metus (+32.31%).

reklama

 

Taip pat gana didelę investicijų portfelio dalį investuotojai nukreiptų į Europos – Azijos regiono akcijas (14%). Tuo tarpu mažiausia investicijų portfelio dalis atitektų saugioms turto klasėms, kaip pavyzdžiui obligacijos (9%) ar gryni pinigai (2%).

 

Edukacinio portalo investavimas.lt vykdomo tyrimo iniciatoriaus Luko Macijausko teigimu, tokie apklausos rezultatai parodo, kad lietuviai į 2014 metus žvelgia optimistiškai bei tikisi, jog visus 2013 metus vyravusi išsivysčiusių šalių akcijų kainų augimo tendencija išsilaikys.

 

Tuo tarpu vertinant praėjusios apklausos investuotojų pasirinkimus, kuri turto klasė gruodžio mėnesį pasirodys geriausiai, matome, jog dauguma investuotojų (net 23%) buvo pasirinkę JAV akcijas, ir kaip jau žinome, būtent JAV akcijos 2013 metų gruodžio mėnesį pasiekė patį didžiausią prieaugį.

 

Taip pat ganėtinai įdomiai atrodo tai, kad pakankamai didelė dalis apklaustųjų, t.y. net 22%, buvo pasirinkę besivystančių rinkų akcijas, tačiau paminėtai turto klasei gruodžio mėnesį pabrangti nepavyko, priešingai besivystančių rinkų akcijos patyrė 0.29% nuostolį.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: