VersloSavaite.lt   
2014 01 03, 15:20
Teismas priėmė sprendimą Kauno „Akropolio“ nuomininkų byloje

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Kauno apylinkės teismo sprendimą dėl Kauno Akropolio patalpų nuomos kainų komentuoja Vitoldas Martovičius, bendrovę „Valbis“ atstovaujantis advokato Vitoldo Martovičiaus kontoros advokatas.

 

Kauno apylinkės teisme vakar priimtas teismo sprendimas dėl Kauno Akropolio patalpų nuomos netenkina nei jas pernuomojančios įmonės „Valbis“, nei subnuomininkės „Mediashop“, kuriai priklauso tinklas „Elektromarkt“.

reklama

 

Teismas nusprendė atmesti bendrovės „Valbis“ ieškinį ir palikti Kauno Akropolio nuo 2013 metų beveik du kartus padidintą nuomos mokestį. Toks sprendimas pažeidžia Kauno Akropolio patalpas pernuomojančios įmonės „Valbis“ verslo interesus ir neatitinka jos lūkesčių.

 

Teismas patenkino priešieškinį ir priteisė iš bendrovės „Valbis“ 7,51 proc. dydžio metines palūkanas už priteistą sumą (699 960, 89 Lt) nuo priešieškinio priėmimo teisme dienos (2013 05 27) iki teismo sprendimo visiško įvykdymo ir 94 987,49 Lt bylinėjimosi išlaidų.

 

Bylos nagrinėjimo metu Kauno apylinkės teisme akivaizdžiai buvo priimami šališki sprendimai. Bylos eigoje teismas netenkino „Valbio“ prašymo skirti nuomos mokesčio rinkos vertės nustatymo ekspertizę, atsisakė iškviesti nuomos kainos nustatymo aplinkybes galinčius paaiškinti liudytojus, tame tarpe – ir fondo atstovą iš Vokietijos, kuris pateikė bendrovei ultimatyvius reikalavimus atlaisvinti patalpas.

 

Teismas taip pat atmetė pareiškimą dėl teisėjo nušalinimo. O daugumą Kauno Akropolio pateiktų prašymų teismas besąlygiškai tenkino. Šioje byloje galima būtų įžvelgti ir politinį atspalvį.

 

Naujametinė žinia klientui išties nėra maloni, bet tokį sprendimą galima buvo prognozuoti ir nebūnant teisės ekspertu ar žinovu. Tai tik pirmos instancijos teismo sprendimas, kuris anaiptol nėra galutinis taškas šioje istorijoje. Tolimesni bendrovės „Valbis“ veiksmai tikrai bus, tačiau pirmiausia, išsamiai susipažinsime su teismo sprendimu ir išanalizuosime jame išdėstytus argumentus.

 

Bendrovei „Mediashop“ patalpas pernuomojanti įmonė „Valbis“ ketina bylinėtis Kauno apygardos teisme ir planuoja iškelti bylą užsienio kapitalo fondui „WestInvest Gesellschaft fur Investmentfonds“ priklausančiam Kauno Akropoliui.

 

Konfliktas kilo, kuomet užsienio kapitalo fondas „WestInvest Gesellschaft fur Investmentfonds“, veikiantis per atstovus Lietuvoje, bendrovei „Valbis“ ir subnuomininkui „Mediashop“ pateikė ultimatumą – mokėti rinkos situacijos neatitinkančią nuomos kainą arba per tris mėnesius atlaisvinti nuomojamas 2900 kv. m patalpas. Bendrovė „Valbis“ patalpas valdo pagal 2006 metais sudarytą patalpų nuomos sutartį, kuri galioja iki 2017 metų.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: