Tautvydas Padgurskas, VersloSavaite.lt   
2013 10 10, 18:30
„Biuro gražuolė 2013“ I. Dubenčiukaitė: „Savo pergale tikėjau nuo pradžių“

Image
D. Kanapecko nuotr.
Daugiau nei dvejus metus su verslo klientais dirbanti „Biuro gražuole 2013“ tapusi Ineta Dubenčiukaitė duodama interviu VersloSavaite.lt pasidžiaugė, kad šis laimėjimas yra ne tik jos pergalė, tačiau ir labai svarbus žingsnis stiprinant tarpusavio ryšį su kolektyvu ir klientais.

Pateikiame pokalbį su „Biuro gražuole 2013“

 

Kaip kilo mintis sudalyvauti konkurse?, – paklausėme I. Dubenčiukaitės.

 

Mintis dalyvauti konkurse kilo ne man kaip dažniausiai būna. Kolegė mūsų įmonės darbuotojams išplatino pranešimą apie konkursą. Persiuntė į bendrą mūsų įmonės moterų el. paštą. Kvietė dalyvauti visas norinčias. Vos tik gavus laišką jį ištryniau.

 

Tačiau kolegė, sėdinti šalia, pradėjo mane skatinti dalyvauti, kodėl gi nepabandyti ir po 3-4 dienų įkalbinėjimo aš sutikau. Nuotrauką siunčiau paskutinę akimirką, nes vis dar dvejojau, laukiau kažko, buvo kažkokia baimė.

 

Ar kolegos palaikė?

 

Kolegos palaikė net neprasidėjus konkursui. Visi sakė, kad mes nugalėsim, kad aš to verta, šis palaikymas ir skatino siekti tikslo dar labiau užsidegus, nes jaučiau didžiulį palaikymą.

 

Palaikė ir visiškai nepažįstami žmonės – draugų draugai, klientai. Atsirado glaudesnis ryšys su klientais, kai paprašiau atiduoti balsą už mane konkurse. Jie sakė, kad aktyviai balsuoja, palaiko ir linki pergalės. Tai suteikė daugiau jėgų ir optimizmo.

 

 

Paskutinės balsavimo minutės. Prisiminkite kaip jautėtis.

 

Mūsų darbe tokios situacijos kai rodos „sėdi ant adatų“ yra dažnos. Dažnai tenka nuo visko atsiriboti ir dirbti efektyviai, susitelkti tik ties tuo darbu. Taip gavosi, kad tą dieną, kuomet buvo skelbiami balsavimo rezultatai, klientai buvo ypač aktyvūs, užvertė darbais. Ryte prisiminėme, kad tai jau paskutinė balsavimo diena, dar labiau suaktyvinome balsavimą ir galiausiai likus tik pusvalandžiui iki 17 val. supratau, kad viskas tuoj baigsis.

 

Pajutau tą jaudulį ir pradėjo rankos drebėti, sėdėjome lyg ant adatų. Žiūrėjome pusvalandį į laikrodį ir laukėme. Perkrovus puslapį 17 val. pamačiau, kad laimėjau. Atsipalaidavau, atitraukiau kėdę nuo kompiuterio ir pasakiau visiems: „Mes laimėjome!”.

 

Tikėjotės laimėti?

 

Taip, tikėjausi, kitaip nebūčiau dalyvavusi. Prieš tai buvo abejonių dalyvauti, tačiau vėliau supratau, kad jeigu aš noriu tai padaryti galiu ir tikėjausi visą laiką. Kuomet matėme tarpinius balsavimo rezultatus, kad pirmaujame, tai džiugino ir, žinoma, kėlė dar didesnę baimę dėl to, kad būna gyvenime tokių situacijų kai pirmauji ir pačią paskutinę sekundę viskas apsiverčia aukštyn kojomis. Bet viskas gavosi labai gerai.

 

 

Kaip vertinate konkurentes?

 

Kadangi nuotrauką siunčiau paskutinėmis minutėmis, tad spėjau apžvelgti dalyves. Peržiūrėjau jų nuotraukas kelis kartus ir supratau, kad kova turėtų būti pakankamai arši. Nenuvertinau nei vienos, visos žavios. Lygiavertės konkurentės, o kai kurios ir pranašesnės už mane.

 

Esate laimingas žmogus?

 

Pastaruoju metu pavyksta pritraukti sėkmę ir sekasi tiek gyvenime, tiek versle. Geras gyvenimo etapas, esu laimingas žmogus. Ta laime spinduliuoju ir kitus. Šiuo metu žmonės užsikrečia gripu, tačiau tikiuos, kad nuo manęs užsikrečia pozityvu, gera nuotaika.

 

Kokiomis savybėmis turėtų išsiskirti biuro gražuolė?

 

Biuro gražuolė pirmiausia turėtų išsiskirti žavesiu, komunikabilumu, optimizmu, plačia šypsena. Grožis – abstrakti sąvoka. Vienam gražus, kitam – ne. Yra geras posakis, kad moteriai ateinant į pasaulį gyvenimas pirma suteikia grožį. O šypsenos, žavesio, laimės, optimizmo, tikrai niekas nesuteiks.

 

 

Ar kažkas pasikeis tapus „Biuro gražuole 2013“?

 

Kol kas niekas nepasikeitė, tiesiog gal viduje atitinkami perversmai vyko, kurie galbūt man padės ataityje. Niekada neturėjau tokios svajonės dalyvauti kokiame grožio konkurse. Tai tarsi paradoksas, kad sudalyvavau tokiame konkurse, apie kurį niekada nesvajojau.

 

Jūsų nuomone, ką tokie laimėjimai duoda žmogui?

 

Kaip asmenybei tai duoda daug, nes pajunti savo vertę. Yra ir grįžtamasis ryšys, gavau daug sveikinimų iš žmonių, kurių niekada nesu mačiusi. Tai duoda pasitikėjimo savimi ir visoms merginoms linkiu pabandyti.

 

Iš pradžių apie dalyvavimą konkurse pranešiau skyriaus vadovui, vėliau apie tai sužinojo ir įmonės generalinis direktorius, kuris mane palaikė, balsavo. Tai padėjo mums užmegzti glaudesnį ryšį.

 

Tai motyvuoja stengtis ir dirbti dar geriau, nes žinai, kad padarei daug, bet žinai, kad gali padaryti dar daugiau.

 

  

 

 

Nuotraukų autorius Dainius Kanapeckas

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: