VersloSavaite.lt   
2013 08 28, 15:55
Ūkininkai šiemet patyrė daug smulkių žalų

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Per pirmus aštuonis šių metų mėnesius ne gyvybės draudimo bendrovė BTA fiksavo daug smulkių žalų: ūkininkų technikai padaryta daug žalos darbo laukuose metu, lūžo padargai, krito galvijai, vėjas nunešė ūkio pastatų stogus.

 

„Bendrovės duomenimis, per šių metų aštuonis praėjusius mėnesius daugiausia įvykių užfiksuota dėl atsitikimų darbo metu laukuose, padargų lūžių. Net menkas ūkio technikos gedimas gali siekti kelių tūkstančių litų nuostolius. Šiuo metu pastebima tendencija, kad Lietuvos ūkininkai tiksliau įvertina potencialias rizikas ir vis dažniau draudžia savo turtą ir techniką, bei renkasi apdrausti ne pavienius įsigytus įrenginius, bet ir visą technikos parką, auginamus gyvulius“, – teigė Dalia Strazdienė, BTA Turto draudimo vadovaujančioji specialistė.

reklama

 

Pasak specialistės, ūkininkų turtas prabėgusią šių metų dalį daugiausiai kentėjo vasaros pabaigoje, kai įprastai šalyje siaučia daugiau audrų bei atitinkamai kenčia turtas.

 

Nuostoliai užfiksuoti ir darbymečio ūkyje metu – per šienapjūtę, kai intensyviai naudojant daug stambiagabaritės ūkio technikos, neretai ji užsidega ar kitaip nukenčia. Taip pat ūkio technika šiemet dažniausiai buvo „žalojama“ darbo laukuose metu ar tiesiog nukentėjo kelyje.

 

BTA duomenimis, žalos ūkiams šiemet padarė ir ilgapirščiai. Štai ir praėjusį savaitgalį (rugpjūčio 23-25 d.) bendrovėje apsidraudę ūkininkai pranešė apie vagystę – per naktį nuo šalia namo stovinčio traktoriaus buvo pavogtas siurblys ir kita įranga, nuostolis siekia virš dvidešimt vieno tūkstančio litų.

 

Tokio pobūdžio įvykiai tendencingi. Ūkiška sodo bei daržo technika (žoliapjovės, krūmapjovės, vejapjovės) ir įvairūs „vyriški“ įrankiai, tokie kaip grąžtai, pjūklai, šlifuokliai, - taip pat dažnas vagystės objektas.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 
 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: