VersloSavaite.lt   
2013 07 26, 08:20
Organizatoriai atskleidė „Depeche Mode“ koncerto užkulisius

Depeche mode
Depeche mode
Pasirengimo šeštadienį vyksiančiam grupės „Depeche Mode“ koncertui darbai įsibėgėjo – Vingio parke nuo antradienio kyla šešių aukštų gyvenamojo namo dydžio scena, į Vilnių jau atvyko dalis su grupe koncertų turuose dirbančios komandos.

 

Iki populiariosios britų grupės vizito likus dienai, aiškėja vis daugiau su jos apsilankymu Lietuvoje susijusių detalių.

reklama

  

 

Ketvirtadienio vakarą „Depeche Mode“ surengė pasirodymą Varšuvos Nacionaliniame stadione. Kita pasaulinio koncertų turo „Delta Machine Tour“ stotelė – Vilnius. Kol kas nėra žinoma, ar „Depeche Mode“ poilsio dieną tarp šių pasirodymų praleis Lenkijos sostinėje, ar jau penktadienį atvyks į Vilnių.

 

Į Lietuvą grupė atvyks privačiu lėktuvu, kuriuo po Europą keliauja nuo gegužės pradžios. Keturiais autobusais atvyks techniniai darbuotojai. Iš viso grupę lydi per 90 žmonių – nuo virėjų iki garso, apšvietimo režisierių, grimuotojų, vadybininkų ir scenos technikų.

 

Scenos, įgarsinimo ir apšvietimo techniką į Lietuvą gabena 17 vilkikų. Vingio parke kyla 47 metrų pločio scena. Nuo scenos į žiūrovų minią nusidrieks 15 metrų podiumas, scenos gilumoje bus įrengti keli didžiuliai ekranai. Juose bus gyvai transliuojami koncerto vaizdai ir demonstruojamos ilgamečio „Depeche Mode“ bendražygio, garsaus režisieriaus ir fotografo Antono Corbijno sukurtos vaizdo projekcijos.

 

Nuo antradienio montuojama scena po koncerto bus išardyta per vieną parą. Šiems darbams naudojamas 80 tonų svorį pakelti galintis kranas.

 

Vingio parko užkulisių erdvė dėl „Depeche Mode“ viešnagės transformuota į 14 jaukių kambarių. Kiekvienam „Depeche Mode“ nariui – Dave'ui Gahanui, Martinui Gore'ui ir Andy Fletcheriui – vadybininkų nurodymu įrengtas atskiras persirengimo kambarys. Taip pat paruoštas specialus poilsio kambarys, kuriame prieš koncertą grupė surengs susitikimą su būreliu savo gerbėjų.

 

Užkulisiuose taip pat bus pastatyta didelė palapinė, kurioje įsikurs virtuvė. Maistą grupei ir visai ją lydinčiai komandai ruoš kartu keliaujantys virėjai – koncerto rengėjų paprašyta parūpinti tik gaiviųjų gėrimų ir vandens.

 

Virtuvei bus patiekta 100 kilogramų ledukų – šaldyti maisto produktams ir gėrimams. Dalis produktų bus perkama Lietuvoje, tačiau kai kuriuos mūsų šalyje rečiau randamus produktus, pavyzdžiui, iš sojų pienų pagamintus ledus, teks atgabenti iš užsienio.

 

Koncerto organizatorių paprašyta nurodyti parduotuves, kuriose galima įsigyti ekologiškų ir organinių maisto produktų, Lietuvos ūkininkų išaugintų daržovių. Ekologijai grupė skiria ypatingą dėmesį – visos atliekos koncerto užkulisiuose turi būti griežtai rūšiuojamos nuo pat pirmosios scenos statymo darbų dienos.

 

Visoje koncerto užkulisių zonoje griežtai draudžiama rūkyti. Grupę lydės jai dirbantys apsaugininkai, tačiau paprašyta pasamdyti ir apsaugos darbuotojų iš Lietuvos – nuo nepageidaujamo dėmesio saugoti užkulisiams.

 

Kelionėms Lietuvoje grupei bus išnuomoti nauji „Mercedes – Benz“ automobiliai – tokių pageidavo patys muzikantai. Kiekvienam iš trijų grupės narių skirtas atskiras automobilis. Grupės reikalavimų sąraše pabrėžiama, kad automobilių langai turi būti tamsinti.

 

Pasauliniame koncertų ture „Depeche Mode“ naudoja kelias scenas – kol grupė koncertuoja vienoje šalyje, kitoje jau ruošiamasi jos pasirodymui.

 

„Vienas grupės vadybininkų jau savaitės pradžioje atvyko į Lietuvą prižiūrėti darbų. Jį sužavėjo Vingio parko erdvė, tačiau linksmai nuteikė pats parko estrados pastatas – jis, kaip visi žinome, yra senas ir neatrodo įspūdingai. Nepaisant to, gavome patvirtinimą, kad užkulisiai įrengti tinkamai, jokių problemų neiškils.

 

Šios grupės reikalavimai, palyginus su kai kurių kitų garsių atlikėjų, yra gana paprasti – nėra jokių keistenybių, norima tik elementaraus patogumo, galimybės ramiai susikaupti prieš koncertą . Techninė įranga – kas kita, jai taikomi aukščiausi kokybės standartai“, - sako grupės koncertą rengiančios agentūros „Live Nation Lithuania“ atstovas Deividas Afarjanc.

 

„Depeche Mode“ koncertą Vilniuje šeštadienį stebės dešimtys tūkstančių žiūrovų, kurie į Vilnių rinksis ne tik iš visos Lietuvos, bet ir iš užsienio šalių. Keturženklis gerbėjų skaičius pažiūrėti koncerto atvyks iš Latvijos, per tūkstantį žiūrovų atkeliaus ir iš Estijos.

 

Įėjimai į Vingio parką bus atverti 17 valandą. Koncerto žiūrovai raginami atvykti kuo anksčiau – prognozuojama, kad vėliau dėl didelio renginio dalyvių skaičiaus aplink parką esančiose gatvėse gali susidaryti transporto spūstys, o prie įėjimų – eilės.

 

18 val. 30 min. scenoje pasirodys Latvijos grupė „Instrumenti“, 20 val. - Vokietijos elektroninės muzikos duetas „Diamond Version“. „Depeche Mode“ į sceną žengs 21 valandą.

 

Koncerto rengėjai primena, kad į renginį neleidžiama įsinešti maisto, gėrimų, skėčių, aštrių daiktų ir ginklų, fotoaparatų ir filmavimo kamerų.

 

Daugiau nei tris dešimtmečius gyvuojanti grupė „Depeche Mode“ - muzikos revoliucionieriai, kurių įrašai pasaulyje parduoti daugiau nei 100 milijonų egzempliorių tiražu.

 

Šių metų gegužę prasidėjusių gastrolių „Delta Machine Tour“ koncertus Europoje jau pamatė per milijoną žiūrovų. Šiuo metu grupės pasirodymai suplanuoti iki 2014-ųjų kovo.

 

Koncertuose „Depeche Mode“ atlieka šį pavasarį pristatyto naujausio albumo „Delta Machine“ dainas ir populiariausius savo hitus – tokius kaip „Enjoy The Silence“, „Personal Jesus“, „I Feel You“, „Precious“ ir daugelį kitų.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 
   

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: