VersloSavaite.lt   
2013 07 15, 12:24
Aktorės A. Bledel vaidmuo „Violetoje ir Deizi“ – ekstremaliausias karjeroje

Image
Organizatorių nuotr.
Išgarsėjusi vaidmeniu seriale „Gilmoro merginos“ aktorė Alexis Bledel išsižadėjo geros mergaitės įvaizdžio. Alexis ėmėsi itin išraiškingos veikėjos, samdomos žudikės, įkūnijimo veiksmo komedijoje „Violeta ir Deizi“.

 

31 – erių metų vaiko veido savininkė dalyvavo režisieriaus Geoffrey Fletcherio surengtoje atrankoje, kai atsitiktinai gavo perskaityti Violetos dialogą: „Pamačiusi tekstą iškart supratau, kad tai – ypatingas vaidmuo; labai keista mergina. Pradėjau žaisti kaitaliodama intonacijas, žvilgsnius ir kūno kalbą, kol Geoffrey sudomino vienas personažas. Kai pakvietė dialogą paskaityti ir Saoirsę, iš mūsų išėjo puikios, kiek siurrealistinės draugės. Būtent to ir ieškojo komanda“.

reklama

 

Aktorė neslėpė, kad svarbiausia priežastis, dėl kurios ji ėmėsi šio vaidmens, buvo asmeninė: „Norėjau to vaidmens dėl savo, kaip aktorės, karjeros bei patirties. Žinau, kad imtis unikalaus personažo ir jį išpildyti – viena svarbiausių ir sunkiausių aktoriaus užduočių. Violeta – tamsios sielos asmenybė, kardinaliai besiskirianti nuo ankstesnių mano vaidmenų“.

 

Alexis neneigė, jog jos vaidmuo filme „Nuodėmių miestas“ – kitoks, nei buvę prieš tai, tačiau Violeta jai atrodo stipriausias iki šiol įkūnytas personažas. „Ji – daug išgyvenusi, stipri ir atsargi. Žiūrovui neaišku, kas dedasi jos galvoje, atrodo, ji ir pati to nesupranta. Sužlugdyta ir nerami paauglė imasi žudymo bandydama išlieti savo emocijas, o jos drauge gali tapti tik kita žudikė“, - pasakojo Alexis.

 

Dviejų su ginklais besismaginančių merginų keliai susiduria su jų paskutiniosios aukos – J. Gandolfini įkūnijamo sergančio vyro gyvenimu. Režisierius puikiai supina komediją, siurrealizmą ir veiksmo scenas, pateikdamas žiūrovui vaizdą per žudiko ir aukos prizmes.

 

Patosiškas absurdas, sumišęs su naivia paauglyste bei paskutiniais atodūsiais atskleidžia kūrybinės grupės meistriškumą bei žada nepamirštamą įspūdį. „Violeta ir Deizi Lietuvos kino teatruose jau rugpjūčio 9 dieną.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: