VersloSavaite.lt   
2013 05 30, 13:33
Lietuviai intensyviai išparduoda nereikalingus daiktus

Image
T. Padgursko nuotr.
Kaune kas mėnesį vykusio Bagažinių turgaus organizatoriai nusprendė šiltuoju metų laiku šiuos susibūrimus rengti dvigubai dažniau, nes gerokai pagausėjo norinčiųjų čia prekiauti.

 

„Šiltuoju metų laiku visada pagausėdavo norinčiųjų išparduoti sandėliukuose ar spintose susikaupusį „turtą“, tačiau šiemet aktyvumas ypač didelis. Jei iki šiol registruodavosi 200–300 prekiautojų, tai dabar sulaukiame virš 400 registracijų“, - sako Jonas Plenta, vienas iš Bagažinių turgaus organizatorių.

reklama

 

Pasak jo, todėl ir buvo priimtas spendimas šiltuoju metų laiku (birželio, liepos, rugpjūčio ir rugsėjo mėnesiais) rengti Bagažinių turgus du kartus per mėnesį – antrąjį ir ketvirtąjį jo sekmadienį.

 

„Džiaugiamės, kad vis daugiau žmonių nusprendžia nebelaikyti namuose nebenaudojamų daiktų ir drabužių, o už nedidelę kainą parduoda juos tiems, kam jų reikia. Tokiu būdu ne tik suteikiame savo namams daugiau erdvės, bet ir taupome mūsų planetos resursus, nes naudojamas tas pats daiktas, o ne perkamas naujas“, - sakė J. Plenta.

 

Į prekybos miestelyje „Urmas“ rengiamą Bagažinių turgų žmonės atvyksta savo automobiliais ir iš jų bagažinių parduoda nebenaudojamus daiktus ir drabužius. Čia taip pat prekiaujama įvairiais rankdarbiais ir kitokiomis smulkmenomis.

 

Tai yra seniausias ir didžiausias tokio pobūdžio renginys Lietuvoje, organizuojamas nuo 2010 m. pradžios. Artimiausi Bagažinių turgūs vyks birželio 9 ir 23 dieną.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: