VersloSavaite.lt   
2013 04 03, 12:06
Sriubą lietuviai valgo dažnai

Image
Sxc.hu nuotr.
Kovo mėnesį atliktas Lietuvos gyventojų tyrimas parodė, kad sriuba yra valgoma dažnai – 87 proc. apklaustųjų nurodė, kad sriubą valgo bent kartą per savaitę.

 

Iš jų 43 proc. valgo sriubą 2 – 4 kartus per savaitę, dar 24 proc. – kasdien arba beveik kasdien. Tik 2 proc. nevalgo arba beveik nevalgo sriubos.

reklama

 

Sriubą iki kelių kartų per savaitę dažniau valgo dirbantys žmonės nei nedirbantys. Analizuojant pagal amžių, 16-25 metų gyventojai sriubą dažniausiai valgo kartą per savaitę, vyresni – iki kelių kartų per savaitę.

 

„Tyrimo rezultatų negalime vertinti vienareikšmiškai. Iš dalies jie liudija sriubos populiarumą ir svarbą daugelio lietuvių valgiaraštyje, tačiau analizuojant duomenis matyti, kad įpročiai valgyti sriubą skiriasi priklausomai nuo gyventojų amžiaus ir užimtumo. Tai susiję su besikeičiančiais sriubos vartojimo būdais.

 

Ilgą laiką sriuba buvo valgoma kaip pirmas pietų patiekalas, tačiau dabar ji populiarėja ir kaip greitas užkandis, kuris valgomas ryte, tarp valgių, naktipiečiams ar vietoje pietų, jei dėl laiko stokos tenka užkandžiauti prie kompiuterio ar automobilyje“, – komentuoja Klemencas Agentas, atvėsintus užkandžius gaminančios bendrovės „Mantinga“ valdybos pirmininkas.

 

Remiantis tyrimu, daugumos apklaustųjų laikas pietums yra ribotas. 54 proc. pietums skiria 15 – 30 min., penktadalis (21 proc.) respondentų pietauja 30 – 60 min., o 17 proc. – vos 5 – 15 min.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: