VersloSavaite.lt   
2013 02 21, 14:26
„Bitei“ suteiktas B reitingas

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Tarptautinė reitingų agentūra „Standard&Poor‘s” pakėlė telekomunikacijų bendrovės „Bitė Lietuva“ ir jos savininkės „Bitė Finance International B.V.“ ilgalaikį kredito reitingą iš B- į B.

 

Agentūra taip pat nustatė stabilią bendrovių ateities perspektyvą ir išbraukė jas iš „CreditWatch“ sąrašo.

reklama

 

Vienas iš didžiausią įtaką reitingų augimui padariusių veiksnių yra sėkmingai išplatinta 200 mln. eurų (690 mln. litų) obligacijų emisija. Gautos lėšos panaudotos ankstesnių bendrovės įsipareigojimų refinansavimui.

 

„Bitei“ ir jo savininkei suteiktas B reitingas reiškia, jog bendrovės yra pajėgios vykdyti savo finansinius įsipareigojimus, tačiau nepalankios verslo, finansinės ar ekonominės sąlygos gali pakenkti bendrovių galimybėms tai daryti.

 

Į „CreditWatch“ sąrašą įtraukiamos bendrovės, kurių ilgalaikio skolinimosi reitingas greitu metu gali keistis. Į jį „Bitė“ ir jos savininkė pateko praėjusių metų pabaigoje, kai „Standard&Poor‘s” pagerino bendrovių ilgalaikio skolinimosi reitingo perspektyvą į „teigiamą“.

 

Bendrovei „Bitė Lietuva“ ir jos savininkei „Bitė Finance International B.V.“ „Standard&Poor‘s”  ilgalaikį kredito reitingą iš CCC padidino į B- pernai metų pradžioje. Kita reitingų agentūra „Fitch Ratings” 2012 m. viduryje patvirtino dabartinį telekomunikacijų bendrovės ilgalaikio skolinimosi reitingą B-.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: