VersloSavaite.lt   
2013 02 21, 14:17
Kaune – susitikimas su rašytoju Tahiru Shahu

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Vytauto Didžiojo universitetas kviečia į susitikimą su Vilniaus knygų mugės svečiu, populiariu anglų-afganų kilmės rašytoju Tahiru Shahu. Renginys vyks vasario 21 d., ketvirtadienį, 17 val. VDU mažojoje salėje (S. Daukanto g. 28, II a.).

 

Anglijoje gimusio ir užaugusio Tahiro Shaho (g. 1966) vardas Lietuvos skaitytojams jau gerai pažįstamas. 2009 metais išleista pirmoji jo knyga lietuvių kalba – autobiografinis romanas „Kalifo rūmai: metai Kasablankoje“, kuriame aprašomi atsikraustymo iš Anglijos į Maroką vargai bei patirti išmėginimai. Antroji Tahiro Shaho knyga lietuvių kalba „Tūkstančio ir vienos nakties šalyje“ pasakoja apie naujus rašytojo patyrimus Maroke, su žmona ir dviem vaikais jau įsikūrus 2003 m. įsigytuose Kalifo rūmuose Kasablankoje. 2013 m. Lietuvoje pasirodė trečioji rašytojo knyga „Timbuktu“ – istorinis romanas apie Afriką. Rašytojas yra vienuolikos knygų autorius.

reklama

 

2006 m. Londone pasirodžius T. Shaho romanui „Kalifo rūmai: metai Kasablankoje“, žurnalas „Time“ įtraukė jį į metų geriausių knygų dešimtuką. Šias ir kitas Tahiro Shaho kelionių knygas užsienio kritikai jau dabar vadina kelionių literatūros klasika.

 

Žavėjimasis kiekviena akimirka, stebuklo atradimas kiekvienoje smulkmenoje, gyvenimo prasmės paieškos – visa tai traukia tūkstančius skaitytojų įvairiose pasaulio šalyse.

 

Tahiras Shahas yra ir dokumentinių filmų kūrėjas – jo filmai buvo rodyti per kanalus „National Geographic“ ir „The History“.

 

Rašytojas Tahiras Shahas į Vytauto Didžiojo universitetą atvyksta tarpininkaujant Britų Tarybai ir VDU Humanitarinių mokslų fakultetui. Susitikimas su rašytoju vyks anglų kalba, pageidaujantiems bus pasiūlytas sinchroninis vertimas į lietuvių kalbą.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: