VersloSavaite.lt   
2012 07 12, 18:27
Naujas dviračių ir pėsčiųjų takas Kaune – Nemuno krantinė – Vilijampolė

Image
T. Padgursko nuotr.
Gera žinia dviračių mėgėjams – po P. Vileišio tiltu bus įrengtas dviračių ir pėsčiųjų takas, sujungsiantis Nemuno krantinėje ir Vilijampolėje esančius dviračių takus.

 

Ketvirtadienį, liepos 12 d., Kauno miesto savivaldybė taryba pritarė sprendimui įrengti beveik 600 metrų ilgio dviračių ir pėsčiųjų taką po P. Vileišio tiltu ir teikti paraišką gauti paramą iš ES struktūrinių fondų.

reklama

 

Kauno miesto savivaldybės administracija jau yra pasirengusi dviračių ir pėsčiųjų tako techninį projektą, kuriame numatyta projekto vertė siekia beveik 650 tūkst. Lt.

 

„Projekto vertė didelė dėl to, jog teritorija po P. Vileišio tiltu priklauso kultūros paveldui. Prieš pradedant darbus, reikės atlikti archeologinius kasinėjimus. Be to, teritorija yra užliejama. Siekiant, jog tako nenuplautų, bus padarytas apie 30 cm nuolydis, speciali asfalto danga, įrengti borteliai,“ – apie projektą pasakojo Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

 

Pasak R. Savickienės, prie trijų metrų pločio dviračių ir pėsčiųjų tako bus įrengtas apšvietimas. Keturių metrų aukščio 29 šviestuvai bus tokie patys kaip ir Kauno pilies prieigose. Be to, bus supiltas pylimas, kuris stačiu šlaitu padės pėstiesiems bei dviratininkams užkilti ant tilto.

 

Naujas takas sujungs Nemuno krantinės, Jonavos g. ir Raudondvario pl. dviračių ir pėsčiųjų takus bei pagerins eismo sąlygas didinant pėsčiųjų ir dviratininkų eismo saugumą. Taką po tiltu planuojama nutiesti iki šių metų pabaigos arba iki ateinančių metų pradžios.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: