VersloSavaite.lt   
2012 07 09, 13:19
Ragins dujomis varomų automobilių vairuotojus paisyti saugumo

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
„Lietuva Statoil“ skatins vairuotojus elgtis atsakingai ir paisyti saugumo reikalavimų pilantis dujas į automobilių bakus. Švietėjiško projekto, kurį palaiko ir Valstybinė darbo inspekcija, iniciatoriai teigia, kad didelė dalis žmonių nesilaiko atsargumo priemonių ir dėl to gali skaudžiai nukentėti.

 

Jau dvejus metus galioja naujoji tvarka, leidžianti vairuotojams patiems piltis suskystintas dujas į automobilius. Tai visiškai saugus veiksmas, jeigu yra laikomasi degalinėse pateikiamų taisyklių ir veiksmų eiliškumo bei dėvimos specialios pirštinės.

reklama

 

„Tačiau ant odos patekusios suskystintos naftos dujos dėl greito garavimo sukelia odos paviršiaus nušalimą. Esant dideliam nušalimo laipsniui gali susidaryti pūslės ir sunkiai gyjančios žaizdos, – perspėja Valstybinės darbo inspekcijos specialistai. – Norint apsisaugoti nuo susižeidimų bako pildymo metu visada reikia dėvėti nuo šalčio apsaugančias pirštines. Geriausiai tam tinka pirštinės, pagamintos iš drėgmei ir šalčiui atsparios medžiagos ar storos odos.“

 

Pasak „Lietuva Statoil“ saugos, sveikatos ir aplinkosaugos departamento direktoriaus Valdo Lopšaičio, tik apie 30 proc. pilančių automobilines dujas vairuotojų laikosi saugumo reikalavimų ir dėvi specialias apsaugines pirštines.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: