VersloSavaite.lt   
2011 11 22, 19:15
Psichologo konsultacija. Darbo krūvio ir kokybės derinimas

Image
Lina Jundulaitė
„Kaip galima paaiškinti tokį kolegos mąstymą: jei visus darbus atlieku laiku, reiškia krūvis per mažas, o jei darbų nespėju, su mintimi kad krūvis nebūtų didinamas, reiškia dirbu lėtai? Mano manymu tai iškreiptas mąstymas, nes darbo krūvis yra tinkamas ir suderinamas su kokybe, jei atliekamas laiku. Noriu žinoti, kas šioje situacijoje yra teisus, galbūt galima tai kaip nors paaiškinti“, klausia VersloSavaite.lt skaitytojas.

 

Atsakymas. Tiesą sakant sunku pasakyti – tam gali būti daugybė skirtingų priežasčių – konkurencija, nesaugumas savo paties / pačios pozicijoje, asmeniniai niuansai (simpatijos / antipatijos) ir t.t. Ir tai skamba kaip savotiškas žaidimas – manipuliacija: kas greičiau, kas daugiau, kas teisesnis...

reklama

 

Panašu, kad pasiduodate šiam žaidimui. Tačiau šiuo atveju norisi paklausti, dėl ko jums svarbu sužinoti, kas teisus? Tam, kad apgintumėte save? Kad nugalėtumėte? Ar tam, kad jaučiate, kad kolega sako teisybę ir galite keisti savo darbą tempą?

 

Galiausiai norisi pasakyti, kad kiekvienas žmogus yra individualus ir skirtingas – tai, kas vienam trunka tik kelias akimirkas, kitam gali tęstis amžinybę – tai siejasi su patirtimi, įgūdžiais, sugebėjimais ir daugybe kitų aspektų. Galiausiai ir situaciniais veiksnių – nuovargis, trukdžiai ir pan.

 

Galiausiai, jei kolega sako, kad dirbate per lėtai – pažiūrėkite į situaciją žaismingiau – gal jis/ji nori padėti? Ar parodyti, kaip tai galima atlikti greičiau, efektyviau? Nes turbūt jūs komanda, o ne konkurentai. O gal ne?

 

Užduokite savo klausimą psichologui el. paštu This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it arba užpildę šią formą.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: