VersloSavaite.lt   
2011 10 11, 12:03
Atranda reguliuojamo aukščio stalus

Image
Stalai
Lietuvos įmonės vis labiau domisi ergonomiška darbo aplinka – baldų parduotuvėse apsilankę įmonių atstovai jau teiraujasi ergonomiškų biuro baldų. Iki šiol domėjęsi patogiomis kėdėmis, jie atranda ir naujovę Lietuvoje – reguliuojamo aukščio stalus.

 

Šiais metais baldų gamintojai tokių stalų pardavė net iki 8 kartų daugiau.

reklama

 

„Lietuviai jau žino reguliuojamo aukščio kėdes, o štai reguliuojamo aukščio stalai, kuriuos namuose ir biuruose naudoja per 70 proc. skandinavų, mūsų šalyje vis dar laikomi naujove, – sako švediškų reguliuojamo aukščio sistemų biurui ir namams „ERGO Drive“ atstovas Lietuvoje, bendrovės „Statga“ rinkodaros vadovas Darius Urlakis. – Tokius stalus mūsų šalyje renkasi įmonės, kurių vadovai supranta tiesioginį ryšį tarp darbo vietos komforto ir darbuotojo produktyvumo.“

 

D. Urlakio teigimu, pamažu šiuos stalus „atranda“ ir pavieniai žmonės, ilgas darbo valandas praleidžiantys sėdėdami – architektai, programuotojai, interneto puslapių dizaineriai ir kt.

 

Reguliuojamo aukščio stalus žmonės renkasi ir į vaikų kambarius, nes stalą galima pritaikyti augančiam vaikui, ir į virtuvę, kaip patogius gaminant valgį darbastalius.

 

Baldus gaminančios bendrovės „Narbutas“ direktorės Ingridos Paužienės teigimu, susidomėjimas reguliuojamo aukščio stalais sparčiai auga.

 

„Iki 2010 metų pasitaikydavo tik pavienių užklausimų – žmonės šiuos stalus pamatydavo užsienyje, susidomėdavo, todėl ir kreipdavosi. Šiais metais, palyginti su pernai, reguliuojamo aukščio stalų pardavimai išaugo net 8 kartus, – pastebi I. Paužienė. – Be to, vis dažniau pasitaiko užklausimų ir didesniam kiekiui“.

 

I. Paužienė taip pat pastebi, jog prieš kelerius metus įmonės ergonomiškus stalus užsakydavo tik aukščiausio lygio vadovams, tačiau šiuo metu vis dažniau stalai perkami visiems įmonės darbuotojams.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: