Sportosavaite.lt   
2011 08 25, 11:58
EČ statistika: namuose žaidžianti komanda turi daugiau kaip 50 proc. tikimybę iškovoti medalius

Image
litnews.lt nuotr.
Sausa Europos krepšinio čempionatų statistika rodo, kad namuose kovojanti komanda turi kur kas daugiau galimybių iškovoti medalius, nei kitos.

 

Tiek krepšinio ekspertai, tiek sirgaliai gana skirtingai dėlioja savo medalininkus. Kaip įprasta, kiekvienos šalies sirgaliai ar bent daugelis jų mato savo komandą su bent vienos spalvos medaliu.

reklama

 

Europos krepšinio čempionatui vykstant Lietuvoje, mūsų šalies sirgaliai tikisi, kad namų sienos padės Lietuvos rinktinei iškovoti medalius.

 

Pažiūrėkime, ką apie tai sako Europos krepšinio čempionatų istorija.

 

Nuo 1935 m. organizuojamas turnyras šiais metais bus 37-asis. Devynis kartus namuose žaidusios komandos tapo čempionato nugalėtojomis, aštuonis kartus – pasipuošė sidabro medaliais ir du kartus laimėjo bronzą.

 

Remiantis Europos krepšinio čempionatų statistika, galima būtų teigti, kad Lietuvos krepšinio rinktinė turi daugiau šansų namuose laimėti medalius nei likti be jų – šeimininkai medalius iškovojo 19 kartų iš 36.

 

Taip pat egzistuoja beveik 50 proc. tikimybė, kad šalies rinktinė žais finale. Tiesa, remiantis statistika pusę finalų šeimininkai pralaimėjo.

 

Jei Europos krepšinio čempionatų statistinės tendencijos išliks panašios, panašu, kad turime nemažai šansų mūsų krepšininkus pamatyti per čempionato apdovanojimų ceremoniją.

 

Sportosavaite.lt

 

 



VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: