VersloSavaite.lt   
2011 06 28, 11:58
Savaitgalį geriausi šoninio slydimo meistrai rinksis Kačerginėje

Image
Driftas
Jau šį savaitgalį (liepos 2-3 dienomis) Kauno rajone, Kačerginės miestelyje esančioje „Nemuno žiedo“ trasoje, vyks trečiasis šių metų Rytų Europos „Driftingo“ Čempionato (EEDC) etapas, į kurį, planuojama, susirinks stipriausi dalyviai iš kaimyninių Rytų Europos valstybių

 

Organizatorių parengta trasos konfigūracija bus sudėtingiausia ir greičiausia iš kol kas buvusių.

reklama

 

EEDC varžybos Lietuvoje vyksta pirmą kartą – praėjusiais metais startavęs čempionatas sulaukia didžiulio ne tik vietinių, bet ir aplinkinių šalių žiūrovų dėmesio. Lietuvos „driftingo“ gerbėjai taip pat ne kartą yra apsilankę EEDC renginiuose Rygoje, Baltarusijoje ar Ukrainoje.

 

Keletas geriausių Lietuvos „drifterių“ jau išbandė EEDC trasą „Nemuno žiede“ prieš porą savaičių. Vos kelis kartus pravažiavę būsima konfigūracija, dalyviai neslėpė susižavėjimo – ji itin greita, techniška, reikalaujanti tiek gerai subalansuoto automobilio, tiek stipraus vairuotojo pasiruošimo.

 

„Vietos klaidoms čia nėra“. „Bus žiauriai įdomu – „užsistatant“ greitis siekia 140 km/val. ir daugiau“. „Atrodo, trasa čia įdomesnė negu Bikerniekų“. Tai – trasą išbandžiusių „drifterių“ ir šią nedidelę jų treniruotę stebėjusios saujelės žiūrovų žodžiai.

 

Pačią Kačerginę tiršti padangų dūmai užplūs jau liepos 2 dieną, nuo pat 10 valandos ryto: tuo metu prasidės trečiojo EEDC etapo dalyvių treniruotė, kuri tęsis iki pat 18 val. Vėliau, 19 valandą, bus dalyvių paradas Kauno gatvėmis – visame miesto centre būsiantys žmonės turės progą iš arčiau susipažinti su „driftui“ paruoštais automobiliais iš visos Rytų Europos, kurie po parado stovės Kauno Rotušės aikštėje.

 

Sekmadienį, liepos 3-iąją, nuo 9 iki 12 valandos vėl vyks treniruotė, o 13 val. prasidės kvalifikacija. Jos metu „drifteriai“ išsiaiškins, kurie verti patekti į geriausiųjų šešioliktuką, kuriame jie varžysis jau važiuodami poromis.

 

Pati įdomiausia bet kurių „driftingo“ varžybų dalis – poriniai „tsuiso“ važiavimai – prasidės 15 valandą, o 17 val. planuojami nugalėtojų apdovanojimai.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: