marketnews.lt   
2011 03 10, 16:33
Milijardierių sąraše meksikietis nepralenkiamas

Image
Carlosas Slimas
Carlosas Slimas antrus metus iš eilės žurnalo „Forbes“ sudarytame milijardierių sąraše buvo tituluotas turtingiausiu planetos žmogumi, o jo turimas turtas įvertintas 74 mlrd. JAV dolerių.

 

Meksikiečio Carloso Slimo, kuriam priklauso didžiausias mobiliojo ryšio operatorius Šiaurės ir Pietų Amerikoje, turtas per metus išaugo 20,5 mlrd. JAV dolerių.

reklama

 

Antroje turtingiausių planetos žmonių sąraše, kaip ir metais anksčiau, išsilaikė Microsoft įkūrėjas Billas Gatesas, kurio turtas per metus padidėjo 3 mlrd. iki 56 mlrd. JAV dolerių.

 

Trečioje vietoje įsitvirtino Berkshire Hathaway kompanijos vadovas Warrenas Buffettas, kurio turimas turtas siekia 50 mlrd. JAV dolerių.

 

2011 m. užfiksuotas rekordinis - 1 210 - milijardierių skaičius. Ankstesnis rekordas buvo pasiektas 2008 m., kai milijardierių skaičius sudarė 1125.

 

Iš 214 šiemet atsiradusių naujų milijardierių, 54 yra iš Kinijos ir 31 iš Rusijos. Azijos-Ramiojo vandenyno regionas pirmą kartą per ilgiau nei dešimtmetį turėjo daugiau milijardierių nei Europa, bei jame atsirado daugiau naujų turtuolių, net 105, nei kituose regionuose.

 

Maskva išstūmė Niujorką iš pirmos vietos, kaip miestą, turintį daugiausiai milijardierių. Maskvoje milijardierių skaičius siekia 79, palyginti su 58 Niujorke.

 

Markas Zuckerbergas, 26 metų amžiaus vienas iš socialinės svetainės Facebook įkūrėjų, iš 212 vietos turtingiausiųjų žmonių sąrašo vietos pernai, šiemet šoktelėjo į 52.

 

marketnews.lt

 

 



VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: