marketnews.lt   
2011 02 15, 13:22
Milijardierių skaičius Rusijoje pernai pasiekė naują rekordą

Image
Rubliai
Milijardierių skaičius Rusijoje praėjusių metų pabaigoje pasiekė 114, rodo metinė turtingiausių šalies žmonių suvestinė.

 

Praėjusių metų milijardierių skaičius Rusijoje buvo didžiausias šalies istorijoje. Ankstesnis rekordas buvo užfiksuotas 2007 m., kai milijardierių skaičius siekė 101.

reklama

 

Dešimties turtingiausių rusų bendras turtas siekė 182 mlrd. JAV dolerių, tai yra 30 proc. daugiau nei 139 mlrd. JAV dolerių 2009 m., tačiau gerokai mažiau nei 2007 m. piko metu, kai bendra jų turto vertė sudarė 221 mlrd. JAV dolerių, teigia „Financial Times“.

 

Milijardierių skaičiaus augimas Rusijoje yra dalinai siejamas su 20 proc. pakilusia šalies akcijų rinka ir su stipriai išaugusia žaliavų paklausa Kinijoje, kurios tebėra pagrindinis Rusijos turtų šaltinis.

 

marketnews.lt

 

 



VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: