Simona Petraitytė   
2007 12 10, 00:00
Restorano vadovės sėkmės formulė – viską daryti iš esmės

 Kaune veikiantis restoranas-muzikos klubas „Papa Jazz“ per gana trumpą laiką užkariavo kauniečių simpatijas. Restorano direktorė Gintarė Meiluvienė mano, kad pritraukti vis daugiau lankytojų padeda didelis noras pasiekti rezultatą, kuris reiškia daugiau nei žinojimas ką ir kaip reikia daryti.

Kodėl ėmėtės darbo restorane „Papa Jazz“?

Kasdieniniame minčių sraute seniai sukosi mintis išbandyti šią verslo sritį. Sulaukus galimybės, beliko pradėti dirbti. Man vadovavimas restoranui „Papa Jazz“ yra dar vienas malonus iššūkis.

Ar sunku vadovauti tokio pobūdžio restoranui?

Kai darbas teikia malonumą, kasdieniai rūpesčiai virsta džiaugsmais.

Kaip Jūs suprantate posakį „geras kolektyvas“?

Geras kolektyvas – tai tiksliai ir nepriekaištingai veikiantis „mechanizmas“, kuriamas sąmoningų ir kūrybingų asmenybių.

Kokius santykius palaikote su darbuotojais?

Mūsų santykiai geri. Juk nėra nieko malonesnio už galimybę matyti norinčius dirbti ir mokančius džiaugtis gyvenimu žmones.  

Kuo restoranas „Papa Jazz“ išsiskiria iš kitų Kaune esančių restoranų?

Orientavomės į tai, kas subtilu muzikoje ir gurmaniška virtuvėje. O išsiskiriame turbūt tuo, kad per trumpą laiką užkariavome ganėtinai plačią auditoriją.

Kaip Jums pavyko per trumpą laiką sulaukti tokio pasisekimo?

Kartais didelis noras, siekiant rezultato, reiškia daugiau nei žinojimas ką ir kaip reikia daryti. Jei vienu metu ir norima, ir žinoma, kaip organizuoti veiklą – sėkmė beveik čia pat. Pasisekimas restoranų versle yra tik fortūnos akies mirktelėjimas. Kur kas svarbiau suvokti, kad šioje srityje sėkmė reliatyvi. Vieną dieną sekasi, kitą – ne. Labai svarbu žiūrėti į visa tai su šypsena.  

Kas svarbiausia norint sėkmingai vadovauti restoranui?

Svarbu absoliučiai viskas – nuo sugebėjimo planuoti ir koordinuoti restorano veiklą, pritaikyti naujoves, žinoti klientų poreikių kontekstą. Ne ką mažiau svarbus ir sugebėjimas jausti kiekvieną kolektyvo narį, gyventi jo džiaugsmais ir rūpesčiais.

Ar esate patenkinta pasiektais darbo rezultatais?

Šį klausimą formuluočiau taip: ar „Papa Jazz“ klientai patenkinti restorano paslaugomis. Jei atsakymas „taip“ – dirbame toliau su dviguba energijos doze, jei ne – su triguba. Bet kuriuo atveju dirbame toliau.

Ko sieksite ateityje? Ar numatomi pokyčiai „Papa Jazz“ restorane? Kaip ketiname išlaikyti potencialių Jūsų restorano klientų aktyvumą ateityje?

Tai, ką įvardijate kaip pokyčius, yra neatsiejama verslo ir darbo specifikos restorane dalis. Kiekvieną dieną reguojame į klientų pageidavimus bei pastabas. Savo pageidavimus išreikšdami klientai tam tikra prasme prisideda prie restorano „Papa Jazz“ kūrimo. 

Kokia Jūsų sėkmės formulė?

Visada ir visur viską – iš esmės. 


Gintarė Meiluvienė: „Nėra nieko malonesnio už galimybę matyti norinčius dirbti ir mokančius džiaugtis gyvenimu žmones“

Į viršų

Verslosavaite.lt

 

 



 
 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai:

 

reklama