VersloSavaite.lt   
2017 02 28, 13:11
R. Bolgovas: „Dabar pirkti turguje madinga“

Image
Ruslanas Bolgovas (dešinėje)
Ne taip ir seniai buvo laikotarpis, kuomet turgus buvo laikomas ko ne senovišku reliktu, o pirkėjai buvo itin susidomėję tuo, ką siūlo prekybos centrai ir parduotuvės. Tačiau dabar vėl jaučiamas vis didesnis susidomėjimas turgumi.

 

Čia galima pamatyti ne tik vidutinio ar vyresnio amžiaus, bet ir daug jaunų žmonių, ieškančių išskirtinių, šviežių ir natūralių produktų bei išskirtinio aptarnavimo.

 

Tai, ko nėra kitur

 

Žinomas virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas sako, kad ir jis pats, ir daugelis jo aplinkos žmonių dažnai lankosi turguje.

reklama

 

„Žmonės renkasi turgų dėl keleto dalykų. Pirmiausia čia dažnai galima rasti tokių dalykų, kurių nėra niekur kitur. Kitas dalykas – švieži, natūralūs produktai. Ir geriausiai – jei iš pačių augintojų ar gamintojų rankų. Kaip aš sakau – žmonėms sveika daug keliauti, bet produktams – ne. Maisto produktas turėtų būti nuėjęs kuo trumpesnį kelią nuo augintojo ar gamintojo iki mūsų stalo“, - pastebėjo R. Bolgovas.

 

Pasak jo, dar vienas labai svarbus dalykas, traukiantis pirkėjus į turgų – per tam tikrą laiką atsirandantis ypatingas ryšys tarp pardavėjo ir nuolatinio jo kliento.

„Juk tikrai malonu, kai tave jau pažįsta, žino, ką tu perki, ką mėgsti. Tau parenka, pataria, pasiūlo, kas geriau. Ir nuolat pirkdamas pas tą patį prekybininką tikrai gali tikėtis aukščiausios kokybės“, - apsipirkimo turguje privalumus vardijo vienas geriausių virtuvės šefų Lietuvoje.

 

Prekiauja ir užsieniečiai

 

Dabartinį susidomėjimą turgumi nemaža dalimi lėmė ne tik pasikeitę pirkėjų įpročiai, bet ir tai, kad pastaruoju metu nemaža dalis turgaviečių gerokai atsinaujino, tačiau išlaikė senąsias tradicijas.

Prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūręs Centrinis Kauno turgus – vienas moderniausių šalyje. Prekybos miestelio marketingo vadovas Jonas Plenta sako, kad turgus sulaukia pačių įvairiausių lankytojų, nes ir pasiūla čia labai įvairi.

 

„Be įprastų mėsos, pieno, žuvies produktų, vaisių ir daržovių, turime ir keletą ypatingų prekybininkų, dalis kurių – užsieniečiai. Pavyzdžiui, atvykėlis iš Mauricijaus prekiauja išskirtinės kokybės cukrumi iš savo šalies ir kitais gurmaniškais dalykais. Prie turkiškų saldumynų prekystalio galite sutikti tikrą turką, o papietauti – kinų valdomame restorane“, - vardijo J. Plenta.

Jis taip pat pastebi, kad nemažai jaunų žmonių į turgų ne tik ateina apsipirkti, bet ir čia dirba ar pradeda savo verslą.

 

Remia smulkųjį verslą

 

Centriniame Kauno turguje vaisiais ir daržovėmis prekiaujantis italas Luciano sako, kad žmonės ateina į turgų ne tik ieškodami šviežumo, natūralumo ir išskirtinių produktų, bet ir suprasdami, kad čia dauguma žmonių dirba sau.

 

„Pirkėjai supranta, kad čia jų sumokėti pinigai lieka tiems, kas parduoda. Tuo tarpu prekybos centruose darbuotojai gauna nustatytas nedideles algas, o visa kita atitenka parduotuvių savininkams. Smulkų nepriklausomą verslą palaikyti svarbu ir smagu, kad daugelis mūsų pirkėjų tą supranta“, - kalbėjo jau kelerius metus Lietuvoje gyvenantis italas.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: