VersloSavaite.lt   
2018 01 23, 12:05
Pasaulio įžymybių virtuvės šefas apsistojo Kaune

Image
Samy
Aktorius Tomas Hanksas, manekenė Naomi Campbell, vienas iš „Google“ įkūrėjų Sergejus Brinas. Tokie klientai – virtuvės šefo iš Prancūzijos Samy Dekli sąraše.

 

Didžiąją dalį gyvenimo prabangiuose restoranuose ir įžymybių jachtose praleidęs vyras dabar darbuojasi kukliame savo restoranėlyje Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“.

 

„Jokio streso!“

reklama

 

Pietų metas, klientai vienas po kito eina į nedidelį stilizuoto traukinio vagonėlį, kuriame ir įsikūrusi Samy užkandinė „Burger Factory“. Užsakymai plūsta ir telefonu, kartu su savo vyru dirbanti šefo žmona Aušra vos spėja juos perdavinėti čia pat, virtuvėlėje kaip vijurkas besisukančiam Samy.

 

„Jokio streso! Aš dėl to ir atsikrausčiau į gyventi Lietuvą, kad čia labai ramu. Palyginus su ankstesniu mano gyvenimu, čia tikras poilsis“, - tvirtai užtikrina Samy, kai paklausiame ar ne per sunku vienam suktis virtuvėje.

 

Samy stebisi, kad net ir nedidelį verslą turintys lietuviai retai patys jame dirba. Dažniausiai stengiasi samdyti žmones, kurie stovi už prekystalio, pluša virtuvėje ar atlieka kitus paprastus darbus, o savininkas nori tik vadovauti.

 

„Keliuosi 5 valandą ryto, atvažiuoju kai čia dar tuščia. Kiekvieną dieną perku šviežius produktus, pasiruošiu darbui. Pasibaigus klientų srautui susitvarkau ir išvažiuoju kai čia jau tuščia. Jei nori iš savo verslo uždirbti pinigų, turi jame dirbti pats ir atiduoti visą širdį“, - savo filosofiją dėstė Lietuvoje apie metus gyvenantis prancūzas.

 

Dirbo karaliams

 

Panašu, kad būtent toks požiūris į darbą ir lėmė jo išskirtinę karjerą, kurios kelyje teko sutikti daug garsenybių ir išmaišyti pusę pasaulio.

 

Samy nuo pat vaikystės padėjo tėvams jų restorano virtuvėje Paryžiuje, o sulaukęs 17 metų panoro gyventi savarankiškai ir įsidarbino kitur. Darbuotis įvairiuose Prancūzijos sostinės restoranuose jam puikiai sekėsi ir tada jis gavo kvietimą dirbti Kataro karališkajai šeimai.

 

„Buvau ten tokiu laiku, kai Dohoje, Kataro sostinėje, galima sakyti, dar nieko nebuvo, tik pora viešbučių. Dabar, kai matau vaizdus iš ten per televiziją negaliu patikėti – tai miestas pilnas dangoraižių, kaip koks Niujorkas“, - pokyčiais stebėjosi pašnekovas.

 

Įgijęs patirties karališkoje aplinkoje Samy persikėlė dirbti į prabangias jachtas, kurias pasiplaukiojimams po jūrą nuomodavosi pasaulinio lygio garsenybės ir turtuoliai.

 

„Naomi Campbell, Sergejus Brinas, Tomas Hanksas ir daugelis kitų. Žinoma, kiekvienas iš jų turėjo tam tikrų pageidavimų, bet kažkokių išskirtinių įnorių paprastai nebūdavo. Visi šaunūs ir malonūs žmonės. Galų gale aš buvau svarbiausias žmogus jachtoje, nes visi privalėjo valgyti mano paruoštą maistą, kitokio pasirinkimo nebuvo“, - šmaikštavo vyras.

 

Prisidės prie revoliucijos

Pasak Samy, ir naujas restoranas, kurį jis žada atidaryti Lietuvoje, greičiausiai bus itališkas. Kita vertus, tai priklausys nuo vietos, kur jis įsikurs.

 

„Dabar gaminame kokybišką, bet greitą maistą, nes čia žmonėms to reikia. Kitoje vietoje jiems gali reikėti visai ko kito, pagal tai ir spręsime. Apskritai Lietuvoje situacija po truputį gerėja, bet gero maisto dar nėra daug, tad aš tikiuosi prisidėti prie revoliucijos šioje srityje“, - šypsojosi pašnekovas.

 

Verslosavaite.lt