VersloSavaite.lt   
2016 09 16, 11:30
Maisto kokybės inspektoriai sustabdė „Katpėdėlės“ restorano Klaipėdoje veiklą (atnaujinta

Image
VersloSavaite.lt nuotr.
Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai nedelsdami sureagavo į gautą informaciją, kad restorane „Katpėdėlė“ (Žvejų g. 12, Klaipėda) lankytojai patiektoje barščių sriuboje plaukiojo tarakonas.

 

Atlikus patikrinimą, nustatyta higienos pažeidimų.

reklama

 

Patikrinimo metu restorano baro zonoje, virtuvėje, produktų sandėliavimo patalpose rasta gyvų ir negyvų tarakonų. Gamybinės patalpos buvo nepakankamai išvalytos.

 

Pastarąjį mėnesį šiame restorane pažeidimų nustatyta antrą kartą, todėl buvo laikinai (kol bus išdezinfekuotos patalpos) sustabdyta „Katpėdėlės“ veikla.

 

Restoranas šiuo metu veikia (atnaujinta rugsėjo 16 d. 13:55)

 

UAB „Amber Food grupė“, valdanti „Katpėdėlės“ restoranų tinklą, informavo, kad  „Katpėdėlės“ restorano Klaipėdoje (Žvejų g. 12) veikla, gavus VMVT leidimą, atnaujinta ketvirtadienį 12 val.

 

Restorano atstovai VersloSavaite.lt atsiuntė minėtos situacijos paaiškinimą:

 

„Restoraną uždaryti kelioms dienoms nuspręsta atsižvelgus tiek į vidinio patikrinimo, tiek į Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspekcijos rezultatus. Per šį laiką buvo pašalinti tam tikri trūkumai ir pritaikyti dar griežtesni higienos ir sanitarijos reikalavimai, tad jau vakar apie 12 val. gautas VMVT leidimas atnaujinti veiklą.

 

Restoranas yra įsikūręs autentiškame mediniame pastate – uostamiesčio architektūros paveldo dalyje. Pastatas senas, tad kenkėjai slepiasi giliai vidinėse jo konstrukcijose. Neseniai atlikome generalinį patalpų valymą ir keliskart stipriai dezinfekavome visą pastatą, tai ir galėjo paskatinti tam tikrą nedidelį kenkėjų pasirodymą paviršiuje. Dabar pabaigėme taikyti papildomas priemones ir atsikratėme kenkėjų likučių.  

 

Atkreipiame dėmesį, kad tai „izoliuotas“, konkretaus pastato specifikos nulemtas atvejis, neturintis nieko bendro su griežtais „Katpėdėlės“ tinklo restoranuose taikomais sanitarijos reikalavimais. Jie nuolat skrupulingai tikrinami Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistų. Be šio atvejo, per paskutinius metus restoranas tikrintas dar du kartus.

 

Patikrinimuose prieš metus ir šį rugpjūtį konstatuota, kad restorane laikomasi esminių maisto saugos ir higienos reikalavimų – restoranas yra gavęs geriausią Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspekcijos vertinimą – 5 puodelius.

 

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: