Tautvydas Padgurskas   
2008 11 26, 16:50
Naftos brangimo dulkės nusėdo prekybos centrų lentynose
Redakcijos dienoraščiai
Image
Verslosavaite.lt nuotr.
Kai pradėjo brangti maisto produktai (duona, pieno produktai..), verslininkai teisinosi, kad tai daugiausiai paveikė augančios kuro kainos, kurios sudaro didelę dalį šių produktų sumos.

Tačiau pagrindinei priežasčiai išnykus, šių produktų kainos ir pradinį tašką negrįžo.

 

Naftos kainos tema jei ir liko tarp populiariausių pokalbių temų gurkšnojant kavos puodelį su kolegomis, tai tik šypsenų kelianti. Trigubai atpigus šios žaliavos kainai užsienio rinkose, šiuo metu skųstis brangiu benzinu ar dyzelinu jau nebeliko reikalo.

 

Tačiau maisto produktų kainos laikosi aukštumose ir kristi nė nesiruošia.

 

Pasižvalgykime po prekybos centrų lentynas.

 

Prieš gerą pusmetį maximoje pirkdamas Astros kepsnį šypsojausi, mat už jį buvo prašoma 3,99 Lt. Ir jo masė mane tenkino, ir kaina nesikandžiojo. Tačiau sumažėjus kuro kainoms ir į Lietuvą atkeliavus krizei, minėto kepsnio kaina šoktelėjo iki 4,49 Lt, o ir vienu kepsniu sotus jau nebebūsi.

 

Taigi, kas lėmė kainos augimą ir porcijos sumažėjimą? Ogi mėsos kainų augimas, prie kurio, kaip ne paslaptis, prisidėjo ir augančios naftos kainos.

 

Praeidamas pro varškės sūrelių lentynas dažnai save prigaunu šypsantis – prieš metus jų kainos svyravo tarp 0,59 ir 1,09 Lt. Dabar prie tų pačių sūrelių spindi kainos nuo 0,79 iki 1,59. Netikiu, kad kaina kris. Nebent maxima išleis optima linijos sūrelius.

 

Ko krizė nepaveikė, tai lietuviškų traškučių. Už Estrelos mėlynųjų pakelį prieš pusmetį kasininkei reikėdavo atskaičiuoti 1,99 Lt, dabar kaina ta pati. Kartais ši kaina dar sumažėja, ir tikrai ne dėl kuro kainų kritimo ar besibaigiančio traškučių galiojimo datos.

 

Taigi tokios naftos kainų augimo pasekmės prekybos centrų prekių lentynose. Galbūt, kainų augimą lėmė ne tik šis faktorius, tačiau naftos bangimo dulkės prekybos centrų lentynose nusėdo.

 

Šioje skiltyje dienoraštį galite rašyti ir Jūs. Savo tekstus siųskite el. paštu This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it .

Į viršų

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: