Nerijus Budrys   
2008 11 24, 00:00
Naujo interneto projekto kūrėjai: „Krizė mums – privalumas“

Vs nuotr.

Šią savaitę startuoja dar vienas interneto projektas, kurio turinį sudaro iš kitų portalų RSS būdu generuojamos naujienos. Tikimasi, kad bendras investuotojų iš Danijos ir Lietuvos projektas atsipirks po trejų metų.

Portalo Zi.lt pasirinkta naujienų sritis – verslo naujienos.

Kaip tikitės uždirbti iš šio projekto, kada tikitės atsipirkimo?, – Verslosavaite.lt paklausė projekto vadovo Mariaus Grigelionio.

Projekto verslo modelis grįstas mokėjimu už patogumą (angl. pay-for-convenience). Vartotojams stebintiems verslo įvykius mes pasiūlysime papildomų šį procesą palengvinančių paslaugų. Atsipirkimo tikimės po 3 metų.

Ar negalvojate, kad tokių projektų Lietuvoje jau yra pakankamai, o verslo srityje neseniai veiklą pradėjo ir Bfn.lt.

Zi.lt – išskirtinis produktas. Naujienos čia nėra tiesiog „nusiurbiamos“ ir sudedamos į bendrą srautą kaip tai daroma visuose esamuose projektuose. Mūsų sistemos moderatoriai kiekvieną gaunamą naujieną rankiniu būdu suskirsto į kategorijas.

Tad naudodamasis Zi.lt žmogus taupo laiką, nes gali stebėti ir prenumeruoti konkrečios jį dominančios srities naujienas užuot ieškojęs jų bendrame sraute.

Kita vertus, Zi.lt prioritetu nėra gauti pajamų iš reklamos, tad su dauguma panašių projektų šiuo aspektu nekonkuruojame.

Ar nebaugu startuoti prasidedant ekonominei krizei?

Artėjanti krizė šiam projektui yra kaip tik privalumas. Šiandien ypač svarbus verslo naujienų stebėjimas, nes netikėtai pasirodžiusi naujiena gali sukelti dramatiškų pokyčių rinkose.

Natūralu, kad žmonės nori būti nuolat informuojami apie esminius įvykius. Zi.lt padeda tai padaryti per ženkliai trumpesnį laiką.

Kas yra šio projekto sumanytojai, savininkai?

Zi.lt yra bendras privačių investuotojų iš Danijos bei Lietuvos interneto specialistų projektas. Projekto technologinis administravimas vykdomas UAB „Again IT“.

Idėja kilo atsiradus poreikiui aprėpti didelį verslo naujienų srautą per kaip įmanomą trumpesnį laiką.

Su tuo susijęs sistemos pavadinimas: ZI(NIOS) – „Žinios trumpiau“. Pavadinimas simbolizuoja pagrindinę Zi.lt idėją – susipažinti su verslo naujienomis per trumpesnį laiką.

Portalas, nesiekiantis uždirbti

UAB „Itema“, valdančios RSS būdu generuojamų naujienų portalą Geradiena.lt, projektų vadovas Ignas Rubežius Verslosavaite.lt sakė, kad portalo populiarumas sparčiai auga.

„Augantis lankomumas – mums svarbiausia. Išklausome vartotojų komentarų, pasiūlymų ir stengiamės padaryti sistemą kuo naudingesnę bei patogesnę naudoti“, – sakė I. Rubežius.

GeraDiena.lt – nekomercinis projektas. Pasak portalo atstovo, iš projekto nesiekiama gauti pajamų. Portalo tikslas – sukurti tokią sistemą, kuri leistų žmonėms taupyti laiką ir rasti visas naujienas vienoje vietoje.

Portalo Zi.lt starto I. Rubežius nekomentavo.

Atsipirks po metų 

Vaidas Juosponis, rudenį startavusio portalo Rsspasaulis.lt administratorius, sakė, kad projekto idėja pasiteisino, ją gerai įvertino nuolatiniais tapę tinklalapio vartotojai. 

„Realios pajamos iš reklamos planuojamos praėjus metams nuo tinklapio gyvavimo pradžios. Numatoma projektą tobulinti atsižvelgiant į vartotojų atsiliepimus ir pasiūlymus“, – sakė V. Juosponis.

Į viršų

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai:

 

reklama