2008 11 06, 16:57
Populiariausi vardai jau tapo .lt domenais

Vs nuotr.

96 iš 100 labiausiai paplitusių lietuviškų vardų jau užregistruoti kaip lietuviški interneto domenai. Tai pastebi interneto svetainių prieglobos lyderis Serveriai.lt, išanalizavęs labiausiai paplitusių vardų ir pavardžių registravimo domenais statistiką.

Tiesa, iki šiol dar „neužimti“ yra keturi vardai – Genovaitė, Stanislava, Stasė ir Jelena – esantys labiausiai paplitusiųjų šimtuko viduryje.

„Pagal domenų registravimo tradicijas, pirmiausiai domenus registruojantys asmenys imasi registruoti bendrinius žodžius, vėliau tikrinius pavadinimus – įmonių, miestų pavadinimus, vardus ir pavardes. Todėl jei esate populiaraus vardo savininkas ir tik dabar susigriebėte, kad norėtumėte savo vardo domeno, greičiausiai jo jau neberasite laisvo“, – sakė Serveriai.lt projektų vadovė Agnė Kutkauskaitė.

Panašios tendencijos vyravo ir tada, kai „Serveriai.lt“ pasiūlė rinkoje palankiausiomis sąlygomis registruoti .eu domenus. Daugiausiai – 80 proc. jų užregistravo fiziniai asmenys, rinkęsi domeną su vardu ar pavarde.

Nors užregistruoti beveik visi labiausiai paplitę vardai, laisvų domenų su pavardėmis dar yra likę pakankamai nemažai – iš 100 labiausiai paplitusiųjų, domenais netapo dar 24. Tarp dar neužregistruotų pavardžių yra ir tokios, ganėtinai populiarios kaip Ramanauskienė, Savickienė ar Pocienė.

Į viršų

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai:

 

reklama