Vismantas Žuklevičius   
2008 10 27, 11:44
UAB „Traidenis” – socialiai atsakingos įmonės pavyzdys

Vs nuotr.

Socialiai atsakinga įmonė rūpinasi šiltu mikroklimatu darbo kolektyve, naudoja „aplinkai draugiškas” medžiagas, veda skaidrią buhalteriją, laikosi aplinkosauginių reikalavimų bei darbo etikos kodekso.

Viena tokių įmonių Lietuvoje yra Alytuje įsikūrusi nuotekų valymo įrenginių gamintoja UAB „Traidenis”.

Prioritetas ekologijai

„Mano veikla neatsiejama nuo ekologijos, nes tai viena iš svarbiausių sričių, turinčių tiesioginės įtakos žmonių gyvenimo kokybei, sveikatai ir ūkinei veiklai. Prieš dešimtmetį, remdamasis Vakarų Europos ir kitų šalių patirtimi, subrandinau aplinkosaugos verslo įdėją ir buvau pirmasis veslininkas Lietuvoje, pradėjęs gaminti nuotekų valymo įrenginius. Tuo metu Lietuvos rinkoje tokių gaminių beveik niekas nesiūlė”, – sakė UAB „Traidenis” generalinis direktorius Sigitas Leonavičius. 

1996 m. įkurta įmonė pradžioje gamino mažo našumo buitinių nuotekų valymo įrenginius, kurie labai sunkiai keitė nuo seno įprastus – slaptą vamzdį į artimiausią griovį, upelį ar paprasčiausią šulinį be dugno. Tačiau žmonių požiūris į aplinką ilgainiui ėmė keistis. Gamybos apimtys išaugo.

„Verslą pradėjęs nuo kelių žmonių kolektyvo, šiandien vadovauju kelių šimtų darbuotojų komandai“, – savo įmone džiaugėsi S. Leonavičius.

„Baltosios bangos“ akcija

UAB „Traidenis“ nėra gavęs ES paramos – kuria ir naujas įdėjas įgyvendina iš savų lėšų. Darbuotojams žinoma buhalterinė veikla, įmonės tikslai, siekiai, finansiniai rodikliai, kitaip tariant laikosi absoliutaus skaidrumo principo. Įmonė dalyvauja „Baltosios bangos“ akcijoje, kuri patvirtina, kad bendrovėje nėra juodosios buhalterijos, atlyginimų vokeliuose, korupcijos, aplinkosauginių reikalavimų nesilaikymo ir kt.

„Traidenyje“ dirba 230 darbuotojų, iš jų 31 atestuotas specialistas. Nei viena aukštoji mokykla kompozito (stiklaplastikio) pramonės specialistų nerengia, tad įmonei tenka pačiai „užauginti“ ir apmokyti darbuotojus. Daugiausiai jaunų specialistų ateina iš įmonės partnerių – aukštųjų mokyklų: KTU, LŽŪU, VGTU.

„Studentai čia atlieka praktiką, geriausi yra atrenkami, jie vežami į apmokymus, seminarus, parodas Skandinavijoje ir kt. šalyse, o kai baigia studijas aukštojoje mokykloje, mes jau turime išugdytus gerus specialistus“,  - sakė įmonės direktorius.

Šiandien UAB „Traidenis“ yra stambiausia nuotekų valymo įrenginių gamybos įmonė Pabaltijyje, siūlanti kokybiškus ir ekologiškus produktus bei su įrengimu ir priežiūra susijusias paslaugas.

Į viršų

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: