Marius Janavičius   
2008 06 25, 11:42
EURO 2008. Staigmenų lietus ketvirtfinalių etape (apžvalga)

Vs nuotr.Europos futbolo čempionate baigėsi intriguojantis ketvirtfinalių etapas. Trys nugalėtojų komandos iš keturių paaiškėjo tik po pratęsimo, o dvi iš jų – po baudinių serijos. Į pusfinalį žengė šios – Vokietija, Turkija, Rusija ir Ispanija.

Vokiečių disciplina laimėjo prieš portugalų improvizaciją

Po įtemptų rungtynių pergalę šventė Vokietijos rinktinė rezultatu 3:2. Įvarčius pelnė: pirmas pasižymėjo B. Schweinsteigeris (22‘), po kelių akimirkų galva tiksliai smūgiavo M. Klose (26‘). Intrigą atgaivino Portugalijos rinktinės puolėjas N. Gomesas (40‘) sušvelnindamas skirtumą 2:1, tačiau galutinį tašką padėjo M. Ballacko įvartis, visgi, pastarasis buvo įmuštas vokiečiui prasižengus prieš portugalų gynėją.

Deja, teisėjas pražangos nefiksavo ir įvartis buvo įskaitytas. Rungtynėms artėjant prie pabaigos dar vieną įvartį pelnė portugalas H. Postiga, tačiau per likusį laiką jo komanda nesugebėjo pelnyti įvarčio ir pergalę šventė vokiečiai.

Verta paminėti jog Vokietijos rinktinės treneris J. Lowas dėl diskvalifikacijos negalėjo vadovauti savo komandai ir rungtynes jam teko stebėti iš tribūnų.

Turkija stebuklingai nugalėjo Kroatijos rinktinę

Rungtynės išsiskyrė lygia kova bei gražiu futbolu. Nekilo abejonių, jog susitiko vienodo pajėgumo komandos, kurios viena kitai nė kiek nenusileido. Pirmojo įvarčio sirgaliams teko laukti labai ilgai. Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi rezultatu 0:0.

Pratęsimo metu komandos nors ir kūrė progas tačiau niekaip nesugebėjo pelnyti įvarčio. Visgi paskutinę rungtynių minutę L. Modričius pakabino kamuolį I. Klasničiui  kuris galva pelnė įvartį (129’).

Kai jau atrodė jog viskas baigta ir kroatai keliaus į pusfinalį, turkų futbolininkas Semi Senturk‘as paskutinėmis sekundėmis muša įvartį (130’) kuris išlygino rezultatą 1:1 ir tereiškė tik vieną – baudinių seriją, kurią laimėjo Turkijos rinktinė.

Rusijos futbolo mašina sensacingai nušlavė Olandijos rinktinę

Bene didžiausią staigmeną šiame čempionate pateikė Rusijos komanda, kuri nors ir po pratęsimo, tačiau įtikinamai nugalėjo Olandijos rinktinę rezultatu 3:1.

Olandai rungtynių pradžioje buvo perėmę iniciatyvą į savo rankas, bet rusai greitai perėmė kamuolio kontrolę ir dažnai grasino olandų vartams. Pirmasis kėlinys baigėsi be įvarčių, o po pertraukos rusų pastangos pasiteisino ir R. Pavlyuchenko pelnė pirmąjį įvartį (56‘).

Olandai tik pačioje rungtynių pabaigoje, po R. Van Nistelroojaus smūgio galva (86‘) išlygino rezultatą.

Visgi pratęsimo metu rusai sugebėjo įmušti dar du įvarčius (112‘ ir 116‘) ir pelnytai šventė pergalę. Jau prieš šias rungtynes Rusijos rinktinės treneris olandas G. Hidding‘as pavadino save tėvynės išdaviku.

Ispanams prireikė baudinių serijos nugalėti italus

Paskutinis ketvirtfinalio susitikimas pasižymėjo gynybinių futbolu. Abi komandos žaidė sau įprastą futbolą: ispanai daug atakavo ir kūrė, o Italijos rinktinės futbolininkai buvo atsitraukę į gynybą ir retkarčiais surengdavo greitas kontratakas.

Nors mačo metu netrūko gražių momentų, tačiau varžybos baigėsi be įvarčių. Nugalėtojo išaiškinti nepadėjo ir pratęsimas, o baudinių serijos didvyriu tapo Ispanijos rinktinės vartų saugas I. Casillasas atrėmęs du italų smūgius ir atvedęs savo komandą į pusfinalį.

Šiandien 21.45 val. Lietuvos laiku bus sužaistos pirmosios pusfinalio varžybos kuriose susitiks Vokietijos bei Turkijos rinktinės. Iš karto po rungtynių portale Verslosavaite.lt rasite rungtynių aprašymą.

Į viršų

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: