Rimgailė Masiulytė   
2008 04 29, 15:45
„Merkurijaus“ parduotuvės buvo priverstos išsikraustyti (foto)

Vs nuotr.Kauno Laisvės alėjoje esantis „Merkurijus“ visiškai užsidarė rekonstrukcijai. Jame buvusios parduotuvės arba kurį laiką nedirbs, arba persikraustė į naujas patalpas.

Uždaryta ir „Maxima“

„Merkurijaus“ rūsyje įsikūrusi „,Maxima“ uždaryta laikinai. Tai buvo vienintelė maisto prekių parduotuvė įsikūrusi Laisvės alėjoje.

„Buvusioje „Maximos“ parduotuvėje dirbę žmonės darbo neprarado, jie perkelti drbti į kitas prekybos tinklo parduotuves“, - Verslosavaite.lt sakė „Maxima“ ryšių su visuomene atstovė Viktorija Jakubauskytė.

Atsinaujinusi „Maxima“ atsidarys po „Merkurijaus“ rekonstrukcijos ir tęs darbą toliau, o kol kas žmonių srautai plauks į Kęstučio gatvėje esančią „Maximos“ parduotuvę bei netoliese esantį „Akropolį“, taip pat Donelaičio gatvėje įsikūrusią „Rimi“.

„Sarma“ atidarė antrą parduotuvę

Priešingai nusprendė elgtis parfumerijos ir kosmetikos tinklo „Sarma“ vadovybė. Jie buvusią parduotuvę perkraustė į Laisvės alėjoje esančias tuščias patalpas, kurių šiuo metu tikrai netrūksta. Viena „Sarmos“ parduotuvė jau yra įsikūrusi „Laisvės alėjos“ pabaigoje, naujoji įsikūrė „Laisvės alėjos“ viduryje.

Įtaką padarė „Akropolis“

Prieš metus atsidarius prekybos ir pramogų centrui „Akropolis“ daug parduotuvių nusprendė persikraustyti ten. Tai padarė didelė dalis drabužių parduotuvių, keletas kavinių. Joms išsikrausčius dar ir dabar yra patalpų, kurių vitrinose kabo iškabos, jog plotas yra nuomojamas arba parduodamas.

Per metus, centrinėje pėsčiųjų gatvėje – Laisvės alėjoje naujų parduotuvių ar kavinių atsidarė vos keletas, alėja apytuštė.

Sovietmečiu „Merkurijus“ buvo prestižiškiausias prekybos centras Kaune. Tikimasi, kad po rekonstrukcijos jis atgaus gerą vardą bei taps traukos centru. O jeigu, kaip žadama, bus sutvarkyta ir Laisvės alėja, čia turėtų telktis prabangesnės ir išskirtinės parduotuvės.

Praėjusių metų rudenį buvo pristatyti „Merkurijaus“ rekonstrukcijos projektai. Kol kas nėra aišku, kuris iš jų bus pasirinktas.

Vs nuotr.
Nors daugelis parduotuvių iš Laisvės alėjos išsikėlė...

Vs nuotr.
...„Sarma" čia atidarė jau antrą savo parduotuvę.

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: