Aistė Liudvinaitytė   
2008 04 14, 00:00
Vardiniai numeriai – brangus malonumas

Uch.lt nuotraukaLietuvoje daugėja ne tik naujų, gražių automobilių, bet ir į akis krentančių numerių, kurių padidėjusi kaina neatbaido išskirtinumo trokštančių vairuotojų.

Sumažėjo klientų

2007 metų rudenį dvigubai išaugo vardinių numerių kainos. Valstybės įmonės „Regitra“ transporto registracijos metodikos skyriaus vyresnysis specialistas Antanas Raudonis teigė, kad kainų šuolis nesusijęs su gamybos ar žaliavų pabrangimu.

„Tiesiog aukštesnio rango asmenys nusprendė, kad kaina turi būti didesnė“, - sakė specialistas.

Iki praeitų metų rudens vardinių numerių kaina buvo 5000 Lt, o šiuo metu už juos tektų pakloti 10 000 Lt. Pakėlus kainas klientų sumažėjo – nuo 10–12 per mėnesį iki 3–4. Šiuo metu Lietuvoje yra išduota apie 500 vardinių numerių.

„Regitros“ transporto registracijos metodikos skyriaus vyriausiasis specialistas Laimutis Skersinis Verslosavaite.lt teigė, kad daugiausiai vardinių numerių išduodama didžiuosiuose Lietuvos miestuose.

Vardinių numerių įvairovė

„Vardinių numerių būna įvairių. Manau, kad užrašas priklauso nuo to, kas jį užsisako: juridinis ar fizinis asmuo. Pavyzdžiui, juridiniai asmenys dažniausiai užsisako numerius, kurių užrašas siejasi su įmonės pavadinimu, o fiziniai asmenys – su mėgstamiausiais skaičiais, datomis, žodžiu ir panašiai“, – sakė L. Skersinis.

L. Skersiniui labiausiai įsiminė vardinis numeris „1euras“. Jį užsisakė „Euroshop“ parduotuvių tinklas.

Vardinio numerio užrašas priklauso tik nuo klientų poreikių ir fantazijos, tačiau čia negali būti vartojami nepadorūs, žargoniniai žodžiai, keiksmažodžiai ir visa tai, kas galėtų įžeisti kitus asmenis. Beje, vardiniame ženkle bent vienas simbolis turi būti skaičius.

Vardinį numerį galima užsisakyti kiekviename Valstybės įmonės „Regitra“ padalinyje.

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: