Mantas Vitkauskas   
2007 12 25, 01:32
Kūčių vakarą prekybos centruose paklausiausias buvo alkoholis

 Šiemet Lietuvoje pirmą kartą per Kalėdas nedirba didieji prekybos centrai. Tačiau Kalėdų išvakarėse, daugeliui lietuvių sėdint prie Kūčių stalo, jie dirbo. Verslosavaite.lt nutarė tuo metu pasižvalgyti po prekybos centrus Vilniuje ir Kaune.

Pardavėjos nenuobodžiavo 

Kauno prekybos centre „Savas“ įsikūrusiame „Hyper Rimi“ pirkėjų apie 20 val. buvo ne tiek jau ir mažai. Dirbo keletas kasų, prie kurių eilių nebuvo, tačiau kasininkės nenuobodžiavo.

„Didžiausias žmonių antplūdis buvo vakar. Šiandien iki pietų taip pat dirbome išsijuosusios, bet po to pirkėjų srautas ėmė po truputį mažėti, o maždaug tarp 16 ir 17 valandos perkančiųjų sumažėjo iki minimumo. Tačiau šiuo metu (apie 20 val. – red.) vėl pastebime nežymų suaktyvėjimą“, - sakė Verslosavaite.lt žurnalisto kalbinta pardavėja Lina.

Kūčių vakarą – pirkti peilio

Į akis krito tai, kad didelę dalį prekybos centro lankytojų tuo metu sudarė paaugliai, tačiau bene dažniausiai prie kasų stojo jaunuoliai perkantis sidrą, alų ar stipresnius gėrimus.

„Kūčias jau pavalgėme, tad dabar einu toliau švęsti su draugais. Išgersime po pora alaus, o apie rimtesnes linksmybes galvosime rytoj“, - sakė 21 metų kaunietis Aleksas.

Tarp jaunuolių išsiskyrė ir vienas kitas dovanų karštligiškai tebeieškantis pilietis. Tačiau buvo lankytojų, kuriuos į prekybos centrą atviliojo visai kiti reikalai. Vidutinio amžiaus pora su dukra ramiai vaikštinėjo prie stalo įrankių lentynų.

„Kūčias jau pavalgėme. Žinome, kad rytoj prekybos centrai nedirbs, o mums reikia peilio, todėl ir atvykome dabar. Iš ryto net nėjome, nes žinome kas tokiu metu čia darėsi“, - ramiai dėstė šeimos galva Viktoras.

Pirko ir šluotkočius 

Prekybos centruose kalbintos pardavėjos patvirtino, kad Kūčių vakarą pirkiniai būna įvairiausi, tačiau pripažino, kad daugiausia perkamas alkoholis.

Kauno Savanorių prospekte esantis prekybos centras „Hyper Maxima“ taip pat buvo apytuštis, o negausius klientus daugiausia sudarė alkoholį perkantis jaunimas.

„Keisčiausias daiktas, kurį visai neseniai pirko viena moteriškė – šluotkotis. Gal tai jos Kalėdų dovana?“, - juokdamasi spėliojo pardavėja Gerda.

Vilniuje dauguma pirkėjų – rusakalbiai 

Keliuose Vilniaus prekybos centruose apsilankęs žurnalistas Rokas Lingė Verslosavaite.lt papasakojo beveik tą patį, ką matėme ir Kaune.

Bene vienintelis skirtumas – Vilniuje Kūčių vakarą didesnę dalį nei įprastai sudarė rusakalbiai pirkėjai.

„Katalikai šiuo metu švenčia, o mums, stačiatikiams, tai eilinė diena. Be to, šiuo metu prekybos centruose nėra spūsčių, kitaip nei šiandien iki pietų“, - pasakojo „Maximoje“ sutiktas Michailas.

Pasak pardavėjų, tiek Vilniaus, tiek Kauno prekybos centruose pirkėjų buvo tik šiek tiek mažiau nei įprastai tokiu paros metu.

Verslosavaite.lt

 

 



 

VersloSavaite.lt pasilieka teisę šalinti reklaminius, nekultūringus, įžeidžiančius ar kitaip įstatymus pažeidžiančius skaitytojų komentarus. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. Paskelbusieji netinkamus komentarus gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

 

Susiję straipsniai: