2007 11 15, 15:43
SEB Vilniaus bankas kitais metais vadinsis SEB banku

Vs nuotraukaAB SEB Vilniaus bankas kitų metų sausį užbaigs daugiau kaip prieš dvejus metus pradėtą vardo keitimo procesą – nuo kitų metų bendrovės pavadinimas bus AB SEB bankas. Šiandien tam pritarė banko akcininkų susirinkimas. Taip pat numatyta keisti banko grupės įmonių pavadinimus.

Oficialiai naujas vardas pradės galioti įregistravus naujus banko įstatus Juridinių asmenų registre. Planuojama, kad bankas vardą pakeis sausio pabaigoje.

Tuo pačiu metu pavadinimus turėtų pakeisti ir antrinės banko įmonės, jos vadinsis UAB „SEB gyvybės draudimas“, UAB „SEB investicijų valdymas“, UAB „SEB lizingas“.

Dar dvi banko įmonės, aktyviai veikiančios tarptautiniame lygmenyje – rizikos kapitalo valdymo bendrovė ir investicinės bankininkystės paslaugų bendrovė – pavadinimus pakeitė anksčiau ir vadinasi UAB „SEB Enskilda“ ir UAB „SEB Venture Capital“.

Pakeitus pavadinimą, kiti banko ir jo įmonių rekvizitai (adresas, juridinio asmens kodas, PVM mokėtojo kodas) nesikeis. Ir toliau galios visos klientų sutartys, sąskaitos, kortelės. Pasikeitus banko pavadinimui, atitinkamai keisis su juo susiję banko firminio stiliaus atributai: logotipas, iškabos padaliniuose ir bankomatuose. Planuojama, kad padaliniuose iškabos bus pakeistos iki balandžio 1 dienos.

Kitąmet pavadinimus pakeisti planuoja ir kiti SEB grupės bankai Baltijos šalyse – Latvijos „SEB Unibanka“ ir Estijos „SEB Eesti Ühispank“. Jie taip pat vadinsis SEB bankais.

Verslosavaite.lt