2007 10 03, 15:36
Didžiausia butų pasiūla – už 300 - 700 tūkst. litų

Vs nuotraukaPanagrinėjus šiandieninę butų pasiūlą interneto svetainėse, pasirodo, kad pirminė atranka turi būti skirta mikrorajonams. Ir tik tada butams.

Butų pasiūla skirtinguose rajonuose labai skiriasi – jeigu pirktumėt būstą šiandien, Pašilaičiuose galėtumėt rinktis iš beveik tūkstančio butų, o Karoliniškėse – tik iš beveik 30 butų. Taip pat labai gerai reikia žinoti ko norite, jeigu planuojate gyventi Užupyje ar Baltupiuose. Kitu atveju gali tekti rinktis labai ilgai, ar laukti vis naujų statybų, tikintis, kad atsiras jus tenkinantis būstas.

Be abejo, didžiausia pasiūla Vilniuje – Pašilaičiuose, kur pastaraisiais metais vyko daugiausia statybų mieste.

Kaune – Vaišvydavoje ir Žaliakalnyje. Šiose mikrorajonuose kauniečiai gali rinktis iš daugiau kaip penkiasdešimt siūlomų būstų, ir tai  sudaro apie pusę visų Kaune siūlomų butų.  Norint būstą įsigyti Kauno senamiestyje, tektų rinktis tik iš mažiau kaip 10 parduodamų butų.

Klaipėdoje situacija šiek tiek kitokia – ten didžiausia būstų pasiūla centre, kur šiandien galima rinktis iš 40 butų, Klaipėdos senamiestyje butų parduodama dvigubai mažiau.

Didžiausia pasiūla - butų, kainuojančių nuo 300 šimtų tūkstančių iki 700 šimtų tūkstančių litų. Tai daro įtaką ir namus statančių bendrovių orientavimasis į vadinamuosius ekonominės klasės būstus. Atrodytų, kad pinigingesnis gyventojas turi daugiau galimybių išsirinkti sau patinkantį būstą, tačiau pasiūlos realybė byloja kitaip.

Butui daugiau kaip 700  tūkstančių litų galintis skirti žmogus turi ir daugiau problemų, nes tokių butų pasiūla nėra didelė.VersloSavaitė

 

 



 

reklama